In tijden dat je niet naar de sportschool kan, of dat nu niet mag of je daar geen tijd of geld voor lijkt te hebben, dan kan je natuurlijk ook nog thuis sporten. Het kan lastig zijn om te bedenken wat je dan allemaal kan doen. Dit kan er voor zorgen dat je het maar gewoon lekker laat gaan en dus uiteindelijk niet bent gaan sporten. Een van de grootste tips is dat je maar gewoon aan de slag moet gaan; dat helpt vaak het allerbeste. Wil je nog wat meer tips? Lees dan vooral even verder.

Maak een goede planning

Wanneer je met het voornemen komt dat je meer zou willen sporten, is het van belang dat je een goede planning maakt. Hoe vaak in de week ga je namelijk sporten? Doe je dit op vaste tijden of verandert het veel? Allemaal dingen om even over na te denken voordat je dit voornemen ga opvolgen. Belangrijk is eigenlijk dat je een goede planning maakt. Weet hoe vaak en vooral wanneer je wil gaan sporten, zodat het als een afspraak met jezelf voelt. Op deze manier zal je het vaker ook echt gaan doen en daar kan je uiteindelijk alleen maar trots op zijn!

Zorg dat het bij je past

Een andere belangrijke factor is dat je een workout gaat plannen die ook bij je past. Je kan namelijk online ontzettend veel workouts vinden, waarbij je er dus voor kan kiezen om alleen dingen te doen die je zelf ook graag zou willen doen. Doe van te voren dan ook wat onderzoek, er zijn genoeg filmpjes gratis op YouTube te vinden. Ook Nike heeft een app waar je workouts in kan doen, net als betaalde programma’s. Doe vooral wat jij fijn vindt, houd je van veel springen of ben je meer van yoga bijvoorbeeld? Doe vooral wat jij leuk vindt, dan houd je het ook veel langer vol!

Belonen werkt!

Je kan jezelf wel helemaal gaan afbeulen tijdens een workout, maar het is ook erg fijn wanneer er een beloning tegenover staat. Je hebt je er immers toe gezet om te gaan sporten, helemaal vanuit jezelf. Natuurlijk is het fijn om jezelf vervolgens ook te belonen met gezonde dingen. Je kan dan denken aan een gezonde snack, maar je zou ook lekker een warm bad kunnen nemen of jezelf de toestemming geven om dat ene programma van gisteravond terug te kijken.

Toch echt geen zin?

Wanneer je toch echt geen zin hebt om te gaan sporten, dan kan je daar natuurlijk aan toegeven en op de bank ploffen. Een van de beste oplossingen is om dan toch minstens de helft te gaan doen. Op deze manier hoef je jezelf niet schuldig te voelen. De kans is ook nog aanwezig dat je de workout toch af maakt wanneer je eenmaal bent begonnen. En de helft doen, voelt een stuk beter dan helemaal niks doen! Je zou het ook kunnen bijhouden met een sporthorloge, dit kan namelijk ook motiveren om thuis te blijven sporten. Wil je daar meer over weten? Lees dan dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in