Kingdom Hospital is een dertiendelige miniserie van Stephen King over een modern ziekenhuis dat gebouwd is op de resten van een door brand verwoeste fabriek. De paranormale verschijnselen en aardbevingen zijn een dagelijks gegeven. Een aantal mensen, waaronder doktoren en patiënten, probeert erachter te komen wat er aan de hand is.

De verhaallijn

Kingdom Hospital werd gebouwd op de plaats waar voorheen een fabriek stond waar onder andere door jonge kinderen uniformen werden gemaakt voor de oorlog. Na een aangestoken brand kwamen deze kinderen om. Het huidige ziekenhuis Kingdom Hospital wordt geteisterd door paranormale verschijnselen: zielen die geen rust kennen. Zo ook de geest van Mary Jensen (Jodelle Ferland). Een negenjarig meisje met een verschrikkelijk verhaal. 

De characters

Kunstenaar Peter Rickman (Jack Coleman) arriveert in het ziekenhuis nadat hij aangereden is tijden het joggen, hij raakt in een coma en zweeft hierdoor tussen de paranormale wereld en de werkelijkheid. Zijn coma belet hem om te communiceren, maar hij is zeer bewust van wat er gebeurt. Hij is een van de eerste die in contact komt met Mary.

Daarnaast probeert wannabee patiënt Mevrouw Druse (Diane Ladd) in het ziekenhuis te verblijven om contact te krijgen met Mary. Zij is paranormaal begaafd en voelt dat er iets erg aan de hand is in het ziekenhuis.

Dokter Stegman (Bruce Davison), hoofd van Neurologie, neemt op een dominantie manier de dagelijkse leiding voor zijn rekening. Hij gelooft absoluut niet in de verhalen van geesten. Hij is gedegradeerd vanuit het Boston General Hospital naar dit ziekenhuis en voelt zich verheven boven de andere doktoren.

Dokter Hook (Andrew McCarthy) is de underdog bij de artsen, deze vriendelijke arts is de behandelaar van Peter Rickman en staat open voor de verhalen van mevrouw Druse. Als hij Mary hoort huilen in de lift, wordt hij overgehaald om mee te helpen. Daarnaast heeft hij een hekel aan dokter Stegman, die in zijn ogen meer fout dan goed doet.

En dan heb je nog een zuster die flauwvalt bij het zien van bloed, een bewaker die bijna blind is en twee huishoudelijke medewerkers met het syndroom van Down die angstvallig veel weten.

De extra's

De vierdelige DVD bevat interviews van de hoofdrolspelers en hun inzage op Kingdom Hospital. Verder is er een tour van het ziekenhuis, het achtergrondverhaal "The Making of Kingdom Hospital" en "The Magic of Antibus".

Mijn mening

Liefhebbers van Stephen King kunnen hiermee hun hart ophalen, het is een bijzonder meeslepende serie. Het verhaal mixt drama met een nodige dosis humor, vaak bij het bizarre af. Hierdoor blijft het luchtig om te zien. Geen horror-verhaal met veel bloed erin, maar een spannende serie die je tot het eind uit wil kijken. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in