In Nederland komen er steeds meer fastfood restaurants bij. Alleen al bij een kort rondje door Amsterdam centrum tel je zo drie McDonalds, twee Burger Kings en een Kentucky Fried Chicken. Lekker natuurlijk, maar soms wil je toch net een beetje meer. Tijdens mijn recente bezoeken aan Amsterdam heb ik de Burger Bar ontdekt. Dat is pas lekker.

Het concept hamburger

Voor wie nog nooit van de Burger Bar gehoord heeft zal ik kort het idee uitleggen. Eigenlijk is het heel simpel. De Burger Bar verkoopt hamburgers op maat gemaakt. Je kan kiezen uit drie soorten vlees, namelijk Irish Beef, Angus of de exclusievere Wagyu. Je kiest zelf hoe groot jouw hamburger moet zijn en kiest zelf wat erop moet. De basis burger met broodje, sla en tomaat heeft een standaard prijs en je betaalt vervolgens steeds een beetje per topping. Vervolgens kan je daar nog iets extra's aan toevoegen zoals frietjes, koolsla of gefrituurde uienringen. Nog een beetje saus erbij en klaar ben je. Inmiddels is er ook een Burger Bar+, waar je ook bijvoorbeeld voorgerechten kan krijgen, een aantal andere hoofdgerechten en eventueel een toetje. 

Beoordeling hamburgers

Door bovenstaande omschrijving klinkt de Burger Bar vooral als een veredelde snackbar, waar je toevallig zelf je hamburger kan kiezen. Niets is minder waar. Zelf hou ik eigenlijk helemaal niet van hamburgers, omdat ik de broodjes altijd zo klef vind, maar mijn vriend wel en dus maakte ik een uitzondering en ging mee naar de Burger Bar. Eenmaal binnen in hun nieuwste vestiging (omdat hier de klanten niet tot op straat stonden te wachten) werden we meteen vriendelijk begroet. Toen ze doorhadden dat mijn vriend en ik Engels spraken, schakelde al het personeel moeiteloos over en sprak met ons in het Engels. Opgewekt en enthousiast werd ons het concept uitgelegd en konden we bestellen. Alles gaat helemaal zoals de klant wil, dus toen ik aangaf dat ik wel de hamburger wilde, maar zonder het broodje, was dit geen probleem. 

Het eten duurt iets langer om klaar te maken dan bij een fastfood restaurant, maar het is absoluut niet storend. Na maximaal 10 minuten gewacht te hebben werd het eten gebracht. En wat voor eten.. Al bij de eerste happen kwamen we erachter dat alles hier vers wordt gemaakt. Voor de hamburger wordt het vlees afgewogen en dan pas tot burger gemaakt. De frietjes zijn handgesneden en in gezonde rijstolie gebakken. Ook alle sausjes (behalve de mayonaise en ketchup) worden zelf gemaakt en smaken dan ook fantastisch. Ook de burger zelf en de toppings waren perfect gegrild, tot een sappig, smaakvol resultaat. Tijdens ons eten werd ons zelfs gevraagd wat we ervan vonden en of we één van de andere sausjes wilden proeven, dat ons vervolgens gratis werd gebracht.

De prijzen liggen ook hoger dat in een fastfood restaurant, maar niet extreem. De goedkoopste burger zonder extra toppings (Irish beef, 200 gram) is 4,95. Frietjes kosten 2,20 en drinken kost 2,00. Daarmee is de Burger Bar zeer betaalbaar. In verhouding tot de kwaliteit is de prijs zelfs zeer goed te noemen.

De Burger Bar heeft ook aan vegetariërs gedacht. Graag grillen ze een portobello champignon voor u, ook met de gewenste toppings. 

Het idee lijkt dus misschien op een snackbar, maar alleen al door de keus, de service en de fantastische kwaliteit is het zoveel meer dan dat. De Burger Bar heeft geen concurrentie van grote fastfood ketens, omdat het toch een andere markt is. Nu is het hopen dat de Burger Bar vestigingen in andere steden gaat openen, want hoewel ik er speciaal voor naar Amsterdam zou reizen, worden de hamburgers dan toch wel wat prijzig. Nu wilde ik graag kritisch zijn en ook de nadelen noemen, maar ik heb ze echt niet kunnen vinden. Geen enkel restaurant is perfect en misschien zou er nog verbeterd kunnen worden door andere of meer toppings toe te voegen zoals ananas of zwitserse kaas, maar dit is geen nadeel, hooguit een verbeterpunt. Al met al krijgt dit restaurant van mij een rapportcijfer 9.5 in zijn klasse.

In het kort over de Burger Bar

+ Veel keus om je eigen perfecte burger samen te stellen
+ Opgewekte, enthousiaste medewerkers voor een goede sfeer
+ Al het eten huisgemaakt en van zeer goede kwaliteit
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding
+ Ook goede keuzes voor vegetariërs

– Verbeterpunt om misschien nog andere toppings aan te bieden
 

http://www.burger-bar.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in