Ik heb dit boek gekocht voor en schoolproject, maar intussen lees ik dit boek ook in mijn vrije tijd. Ik vind het een enorm goed boek. Dit boek is anders dan de film. Er komt veel meer bij kijken. Ik ben niet echt een leesfanaat maar dit boek is echt een meesterwerk. 

Dit boek laat je meeleven in het verhaal en je kunt het inbeelden in je fantasie. Als je de film  'Lord of the Rings: the fellowship of the ring' al hebt gezien, kun je je al iets voorstellen bij dit boek. In dit boek gebeuren er veel meer dingen dan in de film. Hierin kom je stukken tegen die zelfs niet zijn verfilmd. Als je wilt weten wat er allemaal uitgebreid in gebeurd dan is dit het ultieme boek om te lezen ! Ik ben niet echt bepaald een Lord of the Rings fan, maar ik vind dit boek dan toch wel meesterwerk!

Hobbit Frodo Bagging

Ik heb al verschillende boeken gelezen in mijn leven maar dit is toch 1 van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Dit boek gaat over een hobbit die Frodo Baggings heet en hij krijgt een speciale taak van een tovenaar genaamd Gandalf. HIj en zijn metgezel zijn opgedragen om de Ring van de zwarte heerser Sauron naar Rivendel te brengen. Eenmaal in Rivendel word hun opgedragen om het te gaan vernietigen in de doemberg in het land Mordor. Hievoor krijgen hij 9 metgezellen toegewezen genaamd: Gandalf, Sam, Aragorn, Boromir, Pepijn, Merijn, Sam, Gimli en Legolas.

Vertrek naar Mordor

De dag daarna mogen ze vertrekken naar Mordor. Gandalf is de gids van het bondgenootschap en de rest is er voor als ze door orks aangevallen worden. Ze gaan via vele wegen maar vaak worden deze wegen geblockeerd door de vijandige tovenaar Sauruman. Ze wijzigden hun weg, dus ze gingen maar onder de berg door 'the mines of moria'. Maar in deze doorgang stikt het van de vijanden. Frodo merkt dat ze gevolgd worden door het wezen Gollem. Gandalf vind dat niet erg want hij weet wie gollem is. Eenmaal ze de zaal berijken maakt pepijn een stomme fout, hierdoor komen er honderden vijanden op hun af. Aragorn en Legolas proberen de poorten te sluiten, maar dat lukt niet helemaal want achter die poort zitten er honderden vijanden en een bergtrol.

De rol van de Bergtrol

De bergtrol breekt de poort open en de hel breekt los, hierbij proberen de metgezellen te vluchten maar hierbij komen ze een duistere balrog tegen, Gandalf probeert de balrog tegen te houden terwijl de anderen vluchten. Eenmaal buiten vluchten ze verder naar het woud van de elfen. Hier worden ze verwelkomt door de elfenkoninging. Hier mogen ze een paar dagen rusten. Na die paar dagen gaan ze verder richting Mordor. Maar wat ze niet weten is dat ze geachtervolgd worden door de uruk-hai. Over de uruk-hai kan je meer in het boek zelf lezen en er zelf achter komen wat dit zijn.

Mijn leestip

Dit boek is echt een meesterwerk van een boek en zou van mij 5 sterren krijgen. Het is een boek van 491 pagina's. De cover van de boek zijn de metgezellen die varen in kano's op een rivier langs 2 standbeelden. Iemand die graag leest zal dit boek zeker leuk vinden ! Er zijn ook 2 vervolgen op dit boek, dus die kun je ook nog lezen. Dit boek is ook geschikt voor Lord of the Rings fans. Veel leesplezier.

ik heb deze boek zelf gelezen en ik vind het een meesterwerk !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in