Napoleon Total War is alweer het zesde deel in de Total War serie. Met grote legers anderen te lijf gaan verveelt nooit en ook Napoleon Total War laat zien waarom!

Inleiding

"My enemies are many, my equals are none. In the shade of olive trees, they said Italy could never be conquered. In the land of Pharaos and Kings, they said that Egypt could never be humbled. In the realm of forests of snow, they said Russia could never be tamed. Now, they say nothing! They fear me, like a force of nature, a dealer in thunder and death. I say, I am Napoleon, I am Emperor!

Met deze woorden luidt Napoleon het spel 'Napoleon Total War' in. Een spectaculaire intro voor een een spel dat van tevoren al hoge verwachtingen wekte. Het spel is ontwikkeld door Creative Assembly en kwam uit op 26 februari 2010. 

Het spel

Voor de mensen die nog niet eerder een spel uit de Total War reeks hebben gespeeld, is het absoluut aan te raden om eerst de tutorial te spelen. Zelf ben ik al langer bekend met Total War, maar ook voor kenners van de serie is het handig om de tutorial te volgen.. Er zijn drie tutorials:

  • War on land: in deze tutorial krijgt u het commando over infanterie en artillerie. Hiermee moet u een Brits fort veroveren.
  • War at sea:  in deze tutorial krijgt u het commando over een groot oorlogsschip. Hiermee moet u meerdere Britse schepen uitschakelen
  • Campaign tutorial: in deze tutorial beleeft u de vroegere jaren van Napoleon Bonaparte. U start op Corsica en gaat zo een aantal belangrijke gebeurtenissen in Napoleons leven af. Hier leert u veel zaken om uw rijk te besturen, zoals diplomatie, handel en wetenschap.

Er zijn meerdere spelopties:

  • Campagnes van Napoleon: er zijn vier campagnes van Napoleon die u kunt naspelen. Zo is er de strijd om Italië (1796-1797), de strijd in het verre Egypte (1798-1800), de strijd om Europa (1805-1812) en een campagne over de slag bij Waterloo (18-06-1815)
  • Campagnes van de Alliantie: wanneer u liever Napoleon een kopje kleiner wilt maken, is er de keus om voor Engeland, Pruisen, Rusland of Oostenrijk te spelen. In deze campagnes vecht u in eerste instantie tegen Frankrijk.
  • Historische veldslagen: er zijn meerdere historische veldslagen die interessant zijn om te spelen. Zo kunt u vechten bij de Nijl, een zeeslag leveren bij Trafalgar of de veldslagen bij Austerlitz en Waterloo naspelen.
  • Multiplayer: zoals hieronder beschreven, heeft de AI een aantal minpunten. Wanneer u liever tegen een geslepener, verstandiger en onvoorspelbare vijand speelt, speel dan tegen uw vrienden.

Positieve punten

Net als in alle andere Total War games, is ook in Napoleon Total War het aanvoeren van grote legers zeer belangrijk. Het spel is betrekkelijk nieuw en de graphics zien er dan ook zeer goed uit. De effecten wanneer grote groepen musketiers elkaar beschieten zien er zeer goed uit. Wat een leuke toevoeging is, zijn de verschillende weersomstandigheden. Wanneer het bijvoorbeeld regent, zullen kannonen en geweren vaker mis schieten. Ook de zeeslagen zijn zeer indrukwekkend. Er is groot oog voor detail, zo kunt u matrozen in het want zien klimmen. Er zijn genoeg campagnes, veldslagen en moeilijkheidsopties om lange tijd van Napoleon Total War te kunnen genieten.

Negatieve punten

Iets wat mij zeer gestoord heeft, is de zwakke AI (artificial intelligence). Zo kunnen groepen soldaten maar in één richting schieten. Op zichzelf is dat niet zo verwonderlijk, ware het niet dat ze niet vanzelf omdraaien wanneer ze van achter of de zijkant worden aangevallen. Zo zal, wanneer u even niet oplet, een groot deel van uw soldaten worden neergeschoten zonder dat zij ook maar enig verweer bieden. Een zelfde soort probleem heb ik ervaren met kannonnen. Wanneer ze verkeerd staan opgesteld, blijven ze tegen een heuvel aanschieten. Het komt niet in het hoofd van de kannoniers op om een stap opzij te gaan met het kanon en om de heuvel heen te schieten. Dit zijn (voor mij) de belangrijkste minpunten in Napoleon Total War.

Conclusie

De zwakke punten van het spel wegen totaal niet op tegen de verbluffende graphics, de hevige zeeslagen en de bloederige veldslagen. Met de minpunten moet u leren spelen, maar een heel groot effect zal het niet hebben. Op een schaal van 1 tot 10 krijgt Napoleon Total War een welverdiende 8! De hoge verwachtingen van tevoren zijn zeker waargemaakt!
Geniet van historische veldslagen en verover Europa als keizer Napoleon!

http://en.wikipedia.org/wiki/Napoleon:_Total_War

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in