Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende merken en soorten haarkleuring op de markt. Daarnaast kan je je haar ook nog bij de kapper later kleuren. Ik heb laatst de nieuwe Precision Foam Colour van John Frieda mogen proberen. Hieronder wil ik jullie vertellen wat ik ervan vond.

In het kort

Voordelen

  • Wordt verkocht met alles wat je nodig hebt
  • Kleurt tot twee tinten lichter en eindeloos donkerder
  • Erg makkelijk in gebruik, knoeit niet: je hebt geen hulp nodig
  • Kleur blijft lang mooi

Nadelen

  • Vrij duur met €16,50
  • De conditioner is niet apart verkrijgbaar
  • De geur is zeer onprettig, maar alleen tijdens de behandeling

Mijn ervaring

Laat ik beginnen met zeggen dat ik ongeveer 7 jaar geleden geprobeerd heb mijn haar te kleuren. Nadat ik toen een uur heb geknoeid met de vloeistof en mijn haar, nog een half uur ben bezig geweest om het uit te spoelen en van mijn gezicht af te krijgen, bleek na het opdrogen van mijn haar dat de kleur niet was veranderd. Ik heb toen besloten nooit meer te proberen om mijn haar te kleuren, omdat het toch geldverspilling was. Bij de kapper werd mij zelfs verteld dat je rood haar helemaal niet kon kleuren. Toen ik echter een verpakking van de Precision Foam Colour gratis opgestuurd kreeg, besloot ik het nog één keer te proberen.

Omdat ik er niemand over wilde vertellen, mocht het weer mis gaan, heb ik gewacht tot er niemand thuis was. Ik heb de gebruiksaanwijzing doorgelezen en ben begonnen. Het pakketje bestaat uit een flesje met de kleur, een "foamer" flesje met ontwikkelaar, een conditioner en een paar professionele handschoenen. De eerste stap bestaat uit het samenvoegen van de kleur vloeistof in de foamer met ontwikkelaar. Na dit voorzichtig te mengen is het klaar voor gebruik. Het is verstandig om een handdoek over je schouders te hangen en trek zeker de bijbehorende handschoenen aan. Voor de meeste vrouwenhanden zullen ze goed passen. 

Ik heb zelf van nature lichtrood haar en wilde dat graag een donkerdere rood-bruine kleur geven. Ik heb dan ook de kleur 5R gebruikt. Door simpelweg in het midden van het flesje te knijpen komt er mousse op je hand. Het enige wat je hoeft te doen is deze over je haar uitsmeren. Dit herhaal je totdat je haar volledig is bedekt met de mousse. Daarna verdeel je de mousse door je haar net zoals je dat met shampoo zou doen. Ondertussen blijf je steeds nieuwe mousse toevoegen totdat het flesje leeg is. Gek genoeg lekt de mousse niet uit je haar en wast hij ook weer makkelijk uit de handdoek. Ook mousse die eventueel op je huid geknoeid is wast er makkelijk weer af. Ondertussen zul je merken dat de kleur in het flesje waar de mousse uit komt steeds donkerder wordt. Maak je hier geen zorgen over, het beïnvloed het resultaat niet. De mousse moet minimaal 10 en maximaal 30 minuten intrekken. Daarna was je je haren gewoon uit onder de douche totdat het water kleurloos is en gebruik je de bijgeleverde conditioner zoals je normaal ook conditioner zou gebruiken. Het resultaat is egaal gekleurd, glanzend haar.

De beoordeling

Misschien heb je al wel begrepen uit mijn gekleurde beschrijving dat ik dit een erg goed product vind. Ik heb nog nooit zo makkelijk mijn haar gekleurd. Zelfs zonder iemand in de buurt kan je je haar kleuren zonder ook maar een plekje te missen. Precision Foam Colour maakt reclame met een gemakkelijke manier om egaal gekleurd haar te krijgen en het is één van de weinige producten die ook waar maakt wat het belooft. De kleur op de verpakking komt goed overeen met het uiteindelijke resultaat en die kleur blijft er ook lang in zitten. Het is nu drie weken nadat ik mijn haar heb gekleurd en de kleur is nog steeds hetzelfde en glanzend. De bijbehorende conditioner zorgt voor heel zacht haar, dus ik had zeker niet het idee dat het kleuren mijn haar had beschadigd. Het tubetje conditioner is wel redelijk klein en kan niet los bijgekocht worden. Er wordt aangeraden om een kleurconditioner van John Frieda te kopen, maar voor rood haar zijn deze uit het assortiment gehaald, dus dat is wel jammer.

Tijdens het kleuren ruik je een hele scherpe chemische geur. Het is dus verstandig om de ramen of deuren van de ruimte waar je bezig bent open te zetten. Er staat niets over goed ventileren in de gebruiksaanwijzing, maar als je het niet doet zul je er later (net als ik) vermoedelijk flink hoofdpijn van hebben.
Daarnaast is het product met €16,50 een stuk duurder dan de meeste andere haarkleuringen, maar daar tegenover staat dat je dezelfde kwaliteit krijgt als een kleuring bij de kapper en die is nog altijd vaak duurder dan €16,50.

Al met al vind ik dit een geweldig nieuw product. Het is gemakkelijk, geeft een mooi resultaat en is altijd nog goedkoper dan wat je normaal voor een vergelijkbaar resultaat moet betalen. Deze haarkleuring krijgt van mij een 8,5.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in