Een restaurant op de grens tussen België en Nederland, waar inwoners uit beide landen broederlijk naast elkaar aan tafel schuiven. Steppegras, het kenmerkende gerecht van De Bierhoeve, zit daar vast voor iets tussen. Laat u dus vooral niet misleiden door de naam, want De Bierhoeve is geen café. Het lokt daarentegen wel goede eters door de bourgondische maaltijden die ze serveren.

Adresgegevens

Eethuis De Bierhoeve
Grens 39 – 2370 Arendonk, België
T : (014) 67 84 30 ( NL : +32 14 67 84 30 )
E : info@steppegras.com

Ligging

De Bierhoeve heeft een goede ligging vlak aan de grote baan tussen Arendonk en Reusel. Bovendien beschikt het restaurant over een ruime parkeerplaats achteraan. Dat moet ook wel, want het lijkt hier steevast vol te lopen. Het interieur doet wat ouderwets aan, maar heeft zeker ook zijn charme.

De kaart

Als je hier komt, hoef je geen gastronomische hoogstandjes te verwachten, wel eerlijke, eenvoudige gerechten voor een democratische prijs. Met vlees- en visbereidingen en ook aandacht voor kindermenu’s is de kaart uitgebreid genoeg. En zoals in vrijwel elk restaurant dat wat meegaat met zijn tijd, zijn er ook vegetarische schotels te verkrijgen. Dat alles maakt dat iedereen wel iets naar zijn gading zal weten te vinden. Er is keuze tussen warme en koude voorgerechten en de nagerechten beperken zich dan wel tot ijs, maar met veertien verschillende coupes is die lijst toch niet kort te noemen.

Minpuntje mag dan wel zijn dat er enkel huiswijnen te drinken zijn, op zich is dat niet onoverkomelijk voor dit etablissement. Met enkele bieren van ’t vat en voor de rest alle courante dranken volstaat het ruimschoots om te komen tafelen.

Het hoofdgerecht

De meesten komen hier voor een steppegras: kleine, goudgele, fijngesneden, krokant gebakken frietjes. Als ze je vragen hoe je het vlees vond, kan je effectief antwoorden: “Door onder de frieten te kijken.” Zo’n berg is het, vandaar ook dat velen hun bord niets eens leeggegeten krijgen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen gewone frieten, aardappelkroketten of stokbrood bij je vlees- of visgerecht te nemen. De gerechten zijn lekker zonder meer, maar blinken niet uit door hun fijnzinnige garnituur of verrassende smakenpallet.

Algemene beoordeling

De Bierhoeve slaagt met glans in zijn opzet: lekker eten brengen voor een aanvaardbare prijs, met steppegras als kers op de taart (of liever: als frietjes op de vis/het vlees). Met zo’n menukaart en plaats voor 120 gasten, mag dat een hele prestatie heten. De bediening blijft immers altijd vriendelijk, al lijkt het personeel soms wat onderbemand als het wat drukker wordt. En het staat vast dat er veel volk over de vloer komt! Daarom kan je best even reserveren. Smakelijk eten!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in