Een Waveboard is een nieuwe rage, of eigenlijk een sport zelfs! Het Waveboard is een soort skateboard, maar je beweegt je voort door met je achterste voet heen en weer te bewegen (als je er eenmaal op staat!). Het Waveboard, van het bedrijf StreetSurfing, is een oerdegelijk apparaat. Het is veel steviger dan soortgelijke prroducten van andere fabrikanten.

""

Uitleg

Waveboarden doe je door het Waveboard op de grond te leggen, en dan met 1 voet (links of rechts, maakt niet uit) op het voorste blad te gaan staan en dan jezelf af te zetten en dan te blijven rijden door met je achterste voet te bewegen. Heel simpel!

Is het makkelijk?

Ja, maar let op… Leren 'waveboarden' gaat makkelijker op een waveboard dan op een zogenaamde Ripstick, of een andere duplicatie. Dat komt omdat je als je op een Waveboard staat, je meer in een kom staat dan plat, of zoals bij een Ripstick, op een bolling. Die bolling op het deck zorgt ervoor dat je minder stevig staat. Het enige probleem is, dat een Waveboard het dubbele kost van een Ripstick. Veel mensen willen voor het verschil niet betalen en kopen een Ripstick. Hoe kun je waveboarden het snelst leren? Dat antwoord is heel simpel: Veel waveboarden! Elke avond, na het eten (als je het echt wil kunnen), of in de middag, even een half uurtje rijden. Zo leer je het vrij snel!

Is het duur?

Dat ligt helemaal aan jezelf, aan wat jij eraan wilt uitgeven. Dat gaat van minimaal €30,- tot maximaal €130,-. Dus eigenlijk van niet degelijk naar kwalitatief hoogstaand. Om een goed model te kunnen kiezen, moet je weten wat je met je waveboard wil gaan doen. Als je allemaal trucjes wilt leren en je waveboard helemaal 'af wilt raggen', raad ik je aan om een duurder board te kopen, omdat die degelijker is. Gebruik je hem regelmatig (5+ keer in de week), zou ik dat ook aanbevelen.

Is het veilig?

Ja. Uit eigen ervaring zeg ik dat het Waveboard zonder bescherming bereden kan worden, als je geen trucjes doet! Zodra je trucjes gaat leren, doe dan direct bescherming aan. De kans dat je valt als je aan het waveboarden bent als je gevorderd bent is nihil. Als je het zelf wilt kan je bij de eerste paar keer ook bescherming aan doen. Er is één tip die ik iedereen mee wil geven: Als je voelt dat je gaat vallen, stap dan af en val er niet af! Spring eraf, jog even en kom dan tot stilstand. Als je van een heuvel afgaat en je voelt dat je hard gaat, en steeds harder, stap er dan af, voordat het te laat is! Dat is namelijk het enige nadeel aan een Waveboard: hij heeft geen rem!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in