Dit verhaal is op waarheid gebaseerd, en ik hoop dat u het interessant vind, om te lezen, ik stond in ieder geval met open ogen te kijken!

Muzikant

Ik kwam terug van een dagje strand in Hoek van Holland, en ging vanaf mijn school met de metro naar huis van Dijkzigt in Rotterdam naar Kralingsezoom. Onderweg, ongeveer op de helft, hoor ik een raar muziekje. Ik had geen idee waar het vandaan kwam. Ik keek naar achter in de cabine en zag een meneer lopen met een Thais uiterlijk, spelend op een accordeon. Voor hem, ongeveer 2 meter, liep een jongen van ongeveer 8 jaar oud met een plastic bekertje. Hij vroeg geld aan de mensen voor zijn vader, die er beduidend arm uitzag, net als het jongetje zelf. Het jongetje liep naar mij toe, ik dacht: 'Wat is dit nou weer?' Hij brabbelde wat in een ik-weet-niet-wat-voor-rare taal. Ik pakte mijn rugzak op en negeerde hem, want ik had niet het gevoel de verplichting te hebben aan deze jongen wat geld te geven. Integendeel, hij was degene die in overtreding was op dat moment. Ik stapte uit bij Kralingsezoom en zag dat één deur verder de man en zijn kind ook uitstapten.

Toch niet arm?

De man deed een regenboogkleurige hoes om zijn accordeon en pakte een touch-mobiel uit zijn zak en begon al lopend te bellen. De jongen nam het geld uit de beker en stopte het in zijn zak. Nu is het zo dat bij Kralingsezoom, je van de ene kant naar de andere kant kan lopen zonder extra te moeten betalen. Zo kan je direct in de tegenovergestelde teruggaan, zonder extra kosten. Ik liep dus achter die mensen aan, en ik checkte netjes uit. De twee 'arme mensen' liepen naar rechts, rechtstreeks naar het andere perron, de metro in de tegenovergestelde richting. Op het station Kralingsezoom, stonden ook twee personen van de security, van Group4Securicor. Ze waren onhandig met een waarschijnlijk kapotte betaalmachine bezig. In plaats van de metro te controleren op dit soort personen, die illegaal bezig zijn. Ik zit sowieso vaak in de metro, maar nooit zie ik mensen controleren, of uberhaupt surveilleren. Waar gaat al dat geld heen wat de regering in de veiligheid investeert toch heen? De veiligheid rind de metro van Rotterdam is in ieder geval zo lek als een mandje.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in