Het gevoel van diepzeeduiken is geweldig. Je bent vele meters onder water en je ziet prachtige vissen om je heen.

De voorbereiding

De voorbereiding is erg belangrijk bij het duiken. Je bent meters onder water, wat zorgt voor een grote druk op je lichaam en hersenen. Het is daarom erg belangrijk dat je het materiaal goed controleert, voordat je het water in gaat. Je checked of er voldoende zuurstof in de fles zit. Ook controleer je de druk, wat erg belangrijk is. Je bent verplicht om een mes bij je te dragen onder water, dus je moet ervoor zorgen dat je deze niet vergeet.

Het gevoel

Het gevoel als je meters onder water bent is moelijk te beschrijven. Je ziet erg veel prachtige vissen en planten en ik vind dat adembenemend mooi. Ik voel mij altijd erg op mijn gemak onder water. Je hoeft even nergens aan te denken. Je hoeft alleen te genieten van alles wat je onder water tegenkomt. Ik voel me altijd een met de dieren in de onderwaterwereld. Ze komen zo dichtbij dat je ze bijna aan kan raken. Sommige vissen laten het zelfs ook toe dat je ze aanraakt, wat ik erg leuk vind.

De vissen

Een van de mooiste vissen vind ik de papegaaivis. Deze vis is ongeveer 50 centimeter groot en heeft vele kleuren. Het is net of je voor een aquarium staat te kijken als je deze vis tegenkomt. De kleuren zijn fel en het mooie is dat deze vis niet bang lijkt te zijn voor mensen. Hij komt erg dichtbij, zodat je hem goed kan bewonderen.

Het mooiste

Het mooiste wat ik ooit heb gezien is een enorme reuzenschildpad tijdens onze reis door Australië. We verbleven daar ook vier dagen op een boot in de Great Barriër Reaf. Ik was daar aan het duiken toen ik plotseling een enorme schaduw over me heen zag. Eerste instantie schrok ik hiervan, maar toen zag ik deze enorme schildpad. Ik wist ongeveer 100 meter achter hem aan te zwemmen. Het dier was erg groot. Ik had dit nog nooit gezien en zal het ook nooit vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in