Rimpels in je gezicht staan voor ouderdom en dat is iets dat in onze cultuur als negatief ervaren wordt. Hoe langer je de rimpels uit kunt stellen, hoe langer je er jong uitziet. Dat willen we toch allemaal, maar hoe pak je dit aan?

Vermijd emoties

Hiermee hebben we meteen de allerbelangrijkste tip te pakken. Emoties schijnen bij het leven te horen, maar ze hebben grote nadelen. Ze spannen spiertjes aan op je gezicht en zorgen daarmee voor rimpelingen in je huid. Omdat die rimpelingen steeds weer op dezelfde plekken verschijnen, worden ze na verloop van tijd permanent en een rimpel is geboren. Belangrijke les in het vermijden van rimpels is dus het vermijden van emoties. Denk daarbij aan:

Neem geen kinderen

Ik kan me voorstellen dat je meteen aan de bevalling denkt en de vreselijke grimassen die daarbij horen. Ja, die laten schade na op je gezicht, maar vlak de periode daarna niet uit. Kinderen veroorzaken dagelijks plezier en zullen je dus elke dag weer minimaal laten glimlachen! Het is voldoende om naar voor en na foto's te kijken van jonge moeders om het duidelijk te maken. Kinderen richten onherstelbare schade aan. Het is overigens aan te bevelen ook uit de buurt van kinderen te blijven die niet van jezelf zijn. Zelfs onbekende kinderen kunnen onverwachte lachbuien veroorzaken. Hou hier rekening mee!

Ga geen relaties aan

Het is natuurlijk heerlijk om mensen om je heen te hebben die dagelijks je rimpelloze huid kunnen bewonderen, maar serieuze relaties aangaan heeft ook zijn nadelen. In de eerste periode zal je waarschijnlijk plezier evaren en dat geeft eenzelfde effect als net bij het stukje over kinderen beschreven werd, maar in een latere fase zullen er waarschijnljik ook wrijvingen ontstaan. Die veroorzaken de neiging tot tobben en wellicht zelfs ruzies. Het lijkt me overbodig om uit te wijden over deze emoties en de schade die ze kunnen veroorzaken. Desastreus!

Vermijd zure, zoute of bittere voeding

Kies je er voor om wat te eten, zorg er dan voor dat het niet te uitgesproken van smaak is. Vooral zure voeding staat erom bekend dat het je gezichtsspieren aanspant, met alle nare gevolgende van dien.

Overweeg botox en plastische chirurgie

Mocht je vermoeden dat je niet in staat zult zijn al je emoties onder controle te houden, dan is het toepassen van Botox zeker te overwegen. Ben je in een later stadium van verval, dan kan een facelift nog redding bieden. Aangezien beide opties in de loop van je leven herhaald zullen moeten worden, kan het soms lastig zijn dit te bewerkstelligen zonder een relatie aan te gaan. Immers, plastische chirurgie en Botox zijn kostbare aangelegenheden. Overweeg de relatie kort voor de ingreep aan te gaan. Daarmee kan je wel de kosten dekken, maar blijft de schade beperkt.

Verzorg je gezicht

Hiervoor zijn een aantal korte richtlijnen te geven:

Vermijd UV straling

Het makkelijkste doe je dat door uit de zon te blijven. Geen enkele creme houdt UV straling voor 100% tegen. Blijf dus ten alle tijden binnen als er zonlicht is. Uit praktische overwegingen is het het beste om tussen 7 uur 's ochtends en 5 uur 's avonds binnen te blijven.

Vermijd tabaksrook en alcohol

Roken is funest voor je huid. Maar het is niet voldoende om zelf niet te roken (en daarmee die lelijke rookrimpels rond je lippen te voorkomen), want alleen de tabaksrook al veroorzaakt een versnelde veroudering van de huid, met alle gevolgen van dien. Blijf dus weg uit gezellige gelegenheden waar je tabaksrook zou kunnen aantreffen, ook omdat  in die gelegenheden vaak alcohol geschonken wordt. Je zou in de gelegenheid kunnen komen dat zelf ook te gebruiken. Aangezien alcohol gezelligheid in de hand kan werken, moet je dit ten alle tijde zien te voorkomen. Gezelligheid lijdt niet zelden toch gelach en we weten allemaal wat dat voor gevolgen kan hebben.

Het resultaat

Het lijkt misschien wat ver te gaan, maar vergeet niet waarom je dit allemaal doet! Goed, je zult eenzaam zijn en het is niet altijd even handig om niet over straat te kunnen overdag, maar je zult er perfect blank en vooral heel erg strak uit blijven zien. En je hebt geen kinderen of man om het mee te delen, maar de mensen die je vanaf de straat op je bank zullen zien zitten, zullen groen zien van jaloezie. Het is niet een ieder gegeven om dit soort offers voor de schoonheid te maken, maar diegenen die het kunnen, onderscheiden zich dan ook echt van de rimpelige rest!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in