Voor veel mensen is het voorjaar het lievelingsseizoen, en dat is niet moeilijk om te begrijpen. In het voorjaar komt de aarde weer tot leven na een lange, koude winter, en beginnen ook de eerste bloemen te bloeien en keert de groene wereld terug na haar wintersluimer.

De kracht van het voorjaar 

De kracht van het voorjaar en zijn regenererende werking blijkt wel uit het feit dat alle grote godsdiensten een belangrijke feestdag hebben in het voorjaar. Van Pascha tot Pasen: het lijkt wel of elke cultuur de lente markeert met het vieren van vernieuwing en nieuw leven. Het is gemakkelijk te begrijpen dat oude culturen dolblij waren met de kracht van het voorjaar en de schoonheid van het nieuwe leven.

Hobby's

Het voorjaar is een belangrijk seizoen voor veel hobby’s, waaronder natuurlijk tuinieren. Voor de tuinier is het voorjaar een van de fijnste tijden in de tuin. Dan beginnen de bollen die in het najaar zorgvuldig zijn geplant te groeien en te bloeien, en worden ook de eerste zaailingen zorgvuldig in de tuin genesteld. Het lijdt geen twijfel dat het voorjaar een van de mooiste en kleurrijkste seizoenen is voor de tuinier.

Klussen

Het voorjaar is ook de favoriete tijd voor klussen in huis die moesten wachten toen het nog te koud was.  Of het nu om een klein project gaat als het installeren van nieuwe afvoerpijpen of een groot als het bouwen van een nieuwe garage of schuur, het voorjaar is de beste tijd om te werken aan het verbeteren van de waarde en de leefbaarheid van je huis. In het voorjaar is het niet te koud of te warm en de huiseigenaar heeft volop daglicht om in te werken. Geen wonder dat het voorjaar de drukste tijd is voor bouwmarkten en groothandels.

Buitensporten

Ook voor de liefhebber van buitensporten is de komst van het voorjaar iets om naar uit te kijken. Voor de visser betekent het de eerste dag van het forellenseizoen. Voor de enthousiaste wandelaar betekent het dat die fijne wandelroutes niet langer onbegaanbaar zijn door de sneeuw, en voor de paardrijder dat hij kan gaan rijden zonder zich eerst warm aan te hoeven aankleden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in