Welke typische vrouwelijke kwaliteiten kunnen mannen intimideren? Sommige mannen voelen zich nauwelijks geïntimideerd door vrouwen. Toch zijn de meeste mannen wel wat nerveus als ze met een vrouw in gesprek zijn. Sommige mannen weten zelfs niet goed wat ze moeten zeggen. Er zijn manieren om dit tegen te gaan, maar eerst moeten we weten wat de oorzaken zijn.

Allereerst zijn mannen vaak bang voor een vrouw die zelfstandig is en voor zichzelf kan zorgen. Dit komt niet doordat mannen de rekeningen graag willen betalen of omdat mannen op zoek zijn naar aanhankelijke vrouwen. De oorzaak ligt in de gewoonte, mannen dragen vaak de last. Vandaar dat een zelfstandige vrouw wat onaangenaam aanvoelt voor de doorsnee man. Mannen kunnen niet altijd de lasten dragen, maar deze show moet wel worden opgevoerd.

Vrouwen die atletischer zijn dan de gemiddelde man, hebben ook een intimiderende werking op de mannelijke geest. Een man wil graag sterker zijn dan een vrouw, dan heeft hij in ieder geval één ding waar hij 'beter' in is. Mannen weten doorgaans minder over mode of uiterlijke verzorging, ze hebben vaak andere interesses. Sport is vaak één van die mannelijke interesses. Daarom vinden mannen het tamelijk intimiderend wanneer vrouwen meer weten over sportieve onderwerpen.

Vrouwen hebben de neiging veel te praten, over specifieke onderwerpen waaronder gevoelens. Mannen en praten over gevoelens gaan vaak niet goed samen. Mannen komen graag stoer en mannelijk over. Door continue over gevoelens te praten voelen mannen zich niet stoer en zeker niet mannelijk. Vrouwen die dit bij hen uitlokken, worden vaak als intimiderend ervaren.

Soms hebben vrouwen de neiging te snel aannames te maken. Ze denken scenario's al helemaal uit en plannen zaken ver vooruit. Veel mannen houden er juist van om zaken van dag tot dag te bekijken. Wanneer een vrouw vervolgens met allerlei planningen aan komt zetten, maakt dat hem oncomfortabel. De man kan zich zelfs wat onzeker gaan voelen, omdat hij geen plan heeft en zij wel.

Vrouwelijk gezelschap kan dus op vele manieren als ongemakkelijk ervaren worden. Mannen willen vooral gezelligheid en niet al teveel gezeur. Vrouwen mogen best kritisch zijn, maar liever minder kritisch dan de man die tegenover hen staat.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in