Heb jij zin om lekker te stappen in de gezellige stad Utrecht? Dan is een uitgaansguide wel handig. Vooral als je nog nooit eerder in Utrecht bent geweest en geen idee hebt waar je dan heen zou moeten. Met deze guide kom je wel verder en ga je een nacht beleven die je nooit meer zult vergeten!

Stappen

Utrecht is natuurlijk een studentenstad en in Utrecht bruist het dan ook van de energie. Studenten houden nu eenmaal van uitgaan en dus is het mogelijk hier elke avond je prima te vermaken. Ook al heb je zin om op een maandag of dinsdag los te gaan. Het kan allemaal. Maar waar moet je dan heen?

Maandag: Heerenplein, Feestcafé de Kneus

Hier komen veel studenten om lekker wat te drinken en te dansen. In de Kneus worden regelmatig wat Nederlandse nummertjes gedraaid om lekker op mee te zingen. Heerenplein sluit rond 3 uur ’s nachts, maar daarna kan je nog door naar de Kneus. Deze twee kroegen zitten naast elkaar, dat is ook mooi meegenomen.

Dinsdag: Club Poema

Hier is op dinsdagavond een internationale avond. Hier komen dan natuurlijk veel studenten uit het buitenland een feestje vieren. De muziek is hier heel goed en afwisselend, waardoor je helemaal uit je dak kunt gaan op de dansvloer. Bovendien gaat het feest hier altijd tot 5 uur door.

Woensdag: Filemon en Baucis, Pakhuis

Ook op woensdag zin om te stappen? Dat kan. Veel studenten gaan op woensdagnacht naar de Filemon. In deze sfeervolle club kan je eerst gezellig met je vrienden bijkletsen en na elven kan je lekker de dansvloer op. Hier wordt vooral veel house en goede mixen gedraaid. Naast de Filemon zit het Pakhuis. Hier wordt vooral veel Nederlandse meezing muziek gedraaid. Heb je zin in een grappige avond mee blèren op Hollandse muziek? Dan moet je hier zijn!

Donderdag: De studentennacht

Op donderdag als student in Utrecht? Dan moet je wel even de stad in om die heerlijke vibe te voelen. Op donderdag moet je dan ook sowieso je studentenpas bij je hebben, want anders is de kans groot dat je er niet in komt. Wat valt er allemaal te beleven op de studentennacht? Vanalles. Het ligt eraan in wat voor stemming je bent. Heb je zin om lekker te swingen met je heupen op R&B en muziek van Latijns-Amerikaanse afkomst? Dan is de Havana echt iets voor jou. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Verder kan je naar de Monza, hier komen vaak bekende dj’s dus daar een feestje vieren is ook zeker niet verkeerd. Natuurlijk kan je op donderdag ook naar Filemon en Baucis, Pakhuis of de Kneus. En toch zin om een ander kroegje uit te proberen, dan moet je maar eens langsgaan bij de Beurs.

Vrijdag: Natuurlijk de stad in.. vrijdag = weekend

Op deze nacht kan je ook overal heen. Het enige verschil is dat Havana dan 21 jaar en ouder is. En verder kan je overal net zoals op donderdag sowieso een feestje vieren.

Zaterdag: De stapavond voor iedereen

Op zaterdag zijn enkele clubs 21 jaar en ouder. Zo bijvoorbeeld de Havana, Filemon en Baucis. En verder is ook handig om te weten dat bij de Monza en Club Poema 10 euro entree betaald moet worden. Maar natuurlijk kan je op zaterdag Utrecht helemaal onveilig maken.

Zondag: Winkel van Sinkel

Natuurlijk is voor veel mensen de zondag de uitrustdag. Maar heb je nog energie over en hou je van salsa dansen? Dan kan je in de Winkel van Sinkel op zondagavond van 21.00-24.00 om salsa, merengue en bachata te dansen.

Adressen:

Heerenplein: Lucasbolwerk 1
De Kneus: Nobelstraat 303
Club Poema: Drieharingstraat 22
Filemon en Baucis: Janskerkhof 22
Pakhuis: Janskerkhof 21
Havana: Oudkerkhof 29
Monza: Potterstraat 16-20
Winkel van Sinkel: Oudegracht 158


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in