Bier drinken wordt vaak gezien als heel ongezond. Dit idee is waarschijnlijk ontstaan doordat bier drinken meteen wordt gekoppeld aan aangeschoten of dronken worden. Te veel bier is niet goed voor je lichaam, maar wanneer je dagelijks een of twee biertjes drinkt, zou dit juist wel positieve effecten hebben op je gezondheid.

Lichamelijk

Het klinkt misschien raar, maar bier heeft een heleboel positieve effecten op het lichaam. Mensen die een of twee biertjes op een dag drinken hebben minder kans op hart- en vaatziekten. Iemand die bier drinkt, heeft veertig tot zestig procent minder kans op een hartinfarct dan iemand die nooit drinkt. Ook vermindert de kans op Alzheimer en dementie. Bier kan de groei van tumoren in toom houden en zo dus beschermen tegen kanker. Verder is bier goed voor je botten, door het drinken van bier worden ze steviger.

Zwangere vrouwen kunnen natuurlijk beter geen alcohol drinken, maar bier is wel heel gezond voor deze vrouwen. Het vermindert de kans op een vroeggeboorte en misvormingen van de foetus. Drink dus een of twee maltbiertjes op een dag, zo krijg je de alcohol niet binnen maar wel de gezonde stoffen in het bier.

Rust

Als je een onrustig leven hebt kan bier je helpen tot rust te komen. Bier werkt goed tegen stress en bevordert de nachtrust. Daarbij kan je iedere dag een momentje van rust pakken wanneer je geniet van je biertje.

Afvallen met bier

Veel mensen hebben het idee dat je dik wordt van bier. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Wanneer je bier drinkt wordt je spijsvertering versnelt. Hierdoor verbrand je sneller calorieën dan normaal. Natuurlijk bevat bier wel heel veel calorieën, maar zo lang je een of twee biertjes drinkt zul je hier niet veel van merken. Tenslotte bevat een glas frisdrank ook ontzettend veel calorieën.

Haar wassen met bier

Het is ook heel goed om je haar te wassen met bier. Klinkt misschien een beetje raar, maar bier laat je haar stralen. Wanneer je je haar verwent met een bierspoeling krijgt het meteen meer kracht en volume. De bierlucht trekt snel uit je haar en eventueel kan je het daarna nog een paar keer goed naspoelen.

Risico’s

Te veel bier drinken is natuurlijk niet goed. Bier kan helpen met afvallen, maar wanneer je meer dan een of twee biertjes per dag drinkt, zul je er juist snel van aankomen. Bier bevat namelijk veel calorieën. Het vet wordt allemaal opgeslagen en op die manier krijg je de bekende bierbuik. Overgewicht zorgt vervolgens weer voor een verhoging van het cholesterol, waardoor de kans op hart- en vaatziektes toeneemt in plaats van afneemt. Natuurlijk is ook een te grote hoeveelheid alcohol niet goed voor je hersenen. Dus: geniet van je biertje, maar drink met mate. Alcoholvrij bier is een goede vervanging voor bier met alcohol. Dit smaakt ook prima en heeft eigenlijk alleen maar voordelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in