Zoals je wellicht wel weet, is het belangrijk om genoeg water te drinken. Dit is namelijk goed voor de hersenfuncties, maar ook voor de stoelgang bijvoorbeeld omdat je hier genoeg water voor zou moeten drinken. Het klinkt heel makkelijk, twee liter water per dag. Maar het kan nog knap moeilijk zijn. In dit artikel vind je wat tips om te zorgen dat het wat makkelijker wordt om dagelijks genoeg water te drinken. Lees je mee?

Zorg dat je het altijd tot je beschikking hebt

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat je eigenlijk altijd water tot je beschikking hebt. Zo kan je er voor kiezen om altijd een flesje water mee te nemen, waar je ook naartoe gaat. Op deze manier drink je het wat makkelijker, omdat je het toch al bij je hebt. Zo kan je voor thuis ook zorgen dat je een kan water op tafel hebt staat, zodat je wat makkelijker water gaat drinken. In de slaapkamer kan je ook standaard een glas water op het nachtkastje zetten voor wanneer je dort krijgt.

Houd het bij

Een andere tip is dat je bij gaat houden hoe veel – of weinig – water je nu eigenlijk drinkt op een dag. Zo kan je ook een wekker instellen bijvoorbeeld op je telefoon die er voor zorgt dat je een reminder krijgt wanneer je nog water moet drinken. Ook wordt je zo geconfronteerd met hoe veel of weinig water je wel niet drinkt. Dit kan er voor zorgen dat je er bewuster mee bezig bent, waardoor je toch snel even een glas water achterover kiept bijvoorbeeld. Erg goed voor je om hier dus bewuster mee om te gaan, hierdoor kan het er dus voor zorgen dat je toch wat meer water gaat drinken. Deels omdat je een reminder kan instellen, maar ook deels omdat je hier dus bewuster mee om gaat!

Ga voor variatie!

Enkel water drinken is natuurlijk het beste voor je, maar water met een smaakje kan eigenlijk ook geen kwaad. Zo zou je natuurlijk gewoon voor limonade kunnen gaan, wellicht dat je dat wat sneller opdrinkt dan enkel water. Dit is natuurlijk wel wat minder gezond, dus probeer er een beetje op te letten dat je hier goede en verantwoorde keuzes in maakt.
Je kan water ook smaak geven door middel van fruit of kruiden. Je zou bijvoorbeeld een kan water kunnen pakken en hier wat fruit of kruiden in kunnen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aardbei met basilicum, maar ook watermeloen en een takje munt. Ook munt met limoen doet het er goed, net als komkommer, citroen, gember en munt bijvoorbeeld. Je kan eigenlijk heel veel combinaties, bijvoorbeeld gember en ananas. Dit geeft allemaal net een ander smaakje aan het water, waardoor het niet zo eentonig is en je misschien enthousiast wordt van het drinken van water.
Nu je bewust bezig bent met de inname van water, is het misschien ook interessant om eens naar de voeding te kijken. Zo kan je bijvoorbeeld streven om meer groentes te eten, maar ook eens kunnen kijken naar de inname van vlees. Lees dan vooral even dit artikel en lees waarom je minder vlees zou kunnen gaan eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in