Het zelf maken van bonbons, voor veel van ons klinkt dat als een hele (lastige) opgave. Echter is het niet zo moeilijk als je zelf denkt, wanneer je dan niet de bonbons van de patisserie op de hoek verwacht zal je versteld staan van wat je zelf kan maken in een handomdraai. Het grote voordeel van bonbons, is dat je ze kan vullen met wat je zelf maar lekker vindt. Ga voor een likeurtje met wat slagroom of voor een pralinevulling, zoals je hier kan gaan lezen.  Het voordeel van zelf bonbons maken is dat je zelf kan kiezen met welke chocolade en met welke vulling je deze zou willen gaan maken. Zo is eigenlijk alles mogelijk, zolang je het maar goed onderzoekt van te voren!

Welke soort chocolade?

Zoals hierboven al even kort benoemd, moet je kijken naar welke soort chocolade je in de bonbon zou willen. Zo kan je gaan voor wit, maar ook melk of puur is geschikt. Aangezien je de chocolade moet smelten, kan je er ook voor kiezen om smeltchocolade te kopen, echter is dit niet perse nodig.

Benodigdheden

  • Siliconen mal om de bonbons in te maken
  • 200 gram chocolade
  • 200 gram geroosterde amandelen
  • 200 gram suiker
  • 1 el water

Tijd om te beginnen!

Begin met het smelten van de chocolade. Dit doe je door het au bain-marie te verwarmen, dat houdt in dat je kokend water op het vuur zet waarin je een bakje zet en daar vervolgens de chocolade in verwarmt. Zo smelt het rustig. Wanneer het gesmolten is, giet je de chocolade in de vormpjes en houd je daarna deze vorm weer op zijn kop. Anders krijg je blokjes chocolade en kan je het niet vullen. Laat dit even opstijven in de koelkast en maak ondertussen de vulling.

Een vulling van praline

Het klinkt heel moeilijk en speciaal; een vulling van praline. Echter is het heel makkelijk om te maken. Neem 200 gram geroosterde amandelen en hak dit fijn in een machine. Daarna voeg je 200 gram suiker toe en 1 el water en laat je dit wederom goed door elkaar heen mengen. Eigenlijk is de vulling dan wel al klaar.

Neem de vorm uit de koelkast en vul de bonbons met de praline. Wanneer je dit gedaan hebt is het tijd om de chocolade opnieuw te gaan verwarmen en dit giet je er dan weer overheen. Strijk het glad met een spatel en laat het opstijven in de koelkast. Makkelijker gaat haast niet!

Ben je echt een zoetekauw? Lees dan hier hoe je de lekkerste taarten kan maken en verras je geliefde, vrienden of familie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in