Het klinkt wellicht heel moeilijk en het ziet er ook heel interessant uit: dumplings maken! Echter is het veel makkelijker dan je denkt. Het maken van het deeg is namelijk niet lastig en ook de vulling is geen hogere wiskunde. Daarna moet je het vouwen, maar ook dat is te doen. Hieronder wordt je helemaal meegenomen in hoe je dumplings kan maken. In dit geval zijn het vegetarische dumplings, waardoor je ook nog eens goed bezig bent en je het vrijwel iedereen kan voorschotelen. Het zijn namelijk ook nog eens vegan dumplings, wanneer je er geen dierlijke producten in gaat stoppen en ook met de sausjes oplet. Je kan het helemaal zetten naar jouw eigen hand.

Boodschappenlijstje:

  • 150 gram tarwebloem
  • 1 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuien
  • 150 gram champignons
  • 100 gram witte kool
  • 100 gram wortel
  • 3 el sojasaus
  • Kruiden naar smaak. Bijvoorbeeld peper, zout en paprikakruiden.

Off we go!

Je begint bij de dumplings met het maken van het deeg. Neem de 150 gram tarwebloem en voeg een snuf zout toe. Daarnaast ga je dit mengen in een kom met 100 ml kokend water. Het is een heel erg plakkerig deeg en het zal in het begin zorgen voor veel kleine klontjes. Wanneer het deeg al iets meer op deeg lijkt, ga je het verder met de handen kneden. Dit leg je dan in vershoudfolie en laat je even 20 minuten rusten. Nu heb je de tijd om de vulling te maken.

Vulling maken

Snijd alle groentes fijn. Voeg vervolgens het teentje knoflook en de gember aan een pan toe met wat olie erin. Fruit dit goed aan en voeg vervolgens alle groentes toe. Gebruik kruiden naar smaak en voeg ook de sojasaus toe. Laat dit lekker bakken en laat het vervolgens ook even afkoelen zodat je er mee aan de slag kan.

Tijd om te vouwen!

Van al het deeg dat je nu hebt gemaakt, kan je 16 bolletjes maken. Deze moet je vervolgens uitrollen tot dunne platte rondjes zodat je ze kan gaan vullen. Leg een rondje op je hand en leg het mengsel vervolgens in het midden. Druk dan alle randen omhoog en maak een mooie rand en druk het goed dicht. Voor wat extra plakkerigheid om het goed dicht te maken, kan je wat water op de randjes doen. Kijk eens naar een dumpling om te zien hoe ze precies gevouwen moeten worden.

Aanbakken en garen

Het geheim van een goede dumpling is dat je ze eerst even in een pannetje bakt. Doe dit zo’n twee a drie minuten, totdat enkel de onderkant van de dumpling mooi goudbruin is gekleurd. Dan voeg je 50 milliliter water toe en laat je dit koken samen met de dumplings. Doe een deksel op de pan en laat de dumplings stomen voor zo’n 8 minuten. Smakelijk eten!

Aangezien dit een vegetarische dumpling is, ben je wellicht geïnteresseerd in redenen om nog minder vlees te gaan eten.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in