"Je trouwdag is de mooiste dag van je leven". Hoe vaak wordt dat niet gezegd. Maar je geluk kan een flinke domper krijgen als je erachter komt dat de financiën van deze mooie dag uit de hand gelopen zijn.

Tips om je budget onder controle te houden

Tip 1: De gemeente

In praktisch alle gemeentes is het mogelijk om gratis te trouwen. Je hebt hiervoor wel een uitreksel van het bevolkingsregister nodig en een trouwboekje. Deze kosten verschillen per gemeente, maar zullen tussen de € 10,- en € 35,- liggen. Vaak is het zo dat als je gratis wilt trouwen in het gemeentehuis, dit vaak 's morgens voor 9.00 uur is.

Tip 2: De kaarten

Tegenwoordig kun je veel online regelen, vergelijk prijzen voor de beste aanbieder. Bij sommige aanbieders hoef je geen verzendkosten te betalen!

Tip 3: Trouwkleding

Je trouwjurk en trouwpak zijn vaak grote kosten op je budget. Overweeg om een bruidsjurk tweedehands te kopen of om je eigen bruidsjurk na de bruiloft weer te verkopen. Je kunt ook je trouwpak huren.

Tip 4: Trouwvervoer

Ken je iemand (familie, vriend) met een supermooie wagen? Misschien mag je deze dan voor een dag lenen of voor een vriendenprijs huren. Je hebt verhuurders die prijzen per uur rekenen, heb je de auto alleen nodig om naar het gemeentehuis te gaan? Dan ben je misschien goedkoper uit om per uur te huren. Een trouwauto huren kost al snel € 350,-.

Tip 5: Trouwreportage

Door verschillende vrienden te vragen of ze foto's willen maken kun je de kosten van een fotograaf besparen. Kies een mooi fotoalbum online en maak je eigen trouwreportage-album. De mooiste foto's laat je op een groter formaat afdrukken voor aan de muur.

Tip 6: Trouwfeest

Er zijn verschillen zalen te huur waar je je feest kan vieren, maar denk ook eens aan het buurthuis of een sportclub, grote kans dat daar de huurprijzen veel lager liggen dan van een zalenverhuurder. Vaak moet je dan wel zelf catering regelen.

Tip 7: Bruidstaart

Zoek het internet af en vergelijk de prijzen online. Ken je misschien iemand die het leuk vindt om een bruidstaart voor je te maken? Of ga je gewoon voor een aantal slagroomtaarten?

Tip 8: Muziek

Een band inhuren kost al gauw € 1200,- tot € 1500,-. Terwijl een dj of 'drive in' vaak de helft kost. Het voordeel van een dj is dat deze de hele avond doorgaat  Een band neemt toch een aantal pauzes op een avond. Ook heeft een 'drive in' vaak meerdere mogelijkheden om groter uit te pakken (meer licht/show-elementen).

 

Ook schrijven en geld verdienen op Todio? Doe met ons mee en meld je hier aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in