Heb je ook weleens getwijfeld om te beginnen met het spelen van een instrument? Lijkt drummen je leuk, dan volgen hier een aantal tips om te beginnen!

 Een drumstel aanschaffen

Wanneer je wil beginnen met drummen heb je natuurlijk eerst een drumstel nodig. De prijs voor een drumset kan variëren van 250 euro tot 2.500 euro. Tussen de verschillende sets zit veel kwaliteitsverschil en als als beginner is het moeilijk te bepalen welk drumstel het best bij je past. Ook zou het zonde zijn als je er na een paar maand achter komt dat het drummen niet bij je past en je veel geld hebt uitgegeven aan een drumstel. Als beginner kun je het best beginnen met een goedkoop drumstel, voor weinig geld kun je bijvoorbeeld al bij musik produktiv in duitsland een hele mooie beginnerset kopen. Verder kun je kiezen tussen een akoestisch of electronisch drumstel. Voor een beginner is een akoestisch drumstel de beste optie. Je wilt graag spelen en niet bezig zijn met het instellen van een electronisch drumstel. Het grote voordeel van een electronische drumstel is weer dat je hem zachter kunt zetten. 

Plaats van je drumstel

Waar kun je het best een drumstel neerzetten? Het mooiste is het als je een plek hebt waar niemand last van je heeft, misschien een schuur of een zolder of iets dergelijks. Het speelt niet lekker als je constant op moet letten dat je niet te veel lawaai maakt. Mocht geluid toch een probleem zijn dan zijn er een aantal trucjes om een drumstel stiller te maken zoals, geluiddempende matten op de trommels, bass drum vullen met een deken, spelen met dempende stokken, drumstel op een rubbermat plaatsen, isoleren van de ruimte, enzovoorts. Verder is het ook vaak makkelijk als je een computer met internet in de buurt hebt.

Muziekles

Door muziekles te volgen krijg je het drummen het snelst onder de knie, maar je kunt er ook voor kiezen om het jezelf aan te leren. Een geweldige website hiervoor is drumlessons.com. Aan de hand van filmpjes over het tellen van noten en het uitleggen van technieken leer je snel de basis. Zo zijn er ook op video´s te vinden met uitleg over bepaalde technieken, een leuk voorbeeld hiervan is Spikeydrummer op youtube. Uiteindelijk zul je door veel oefenen er vanzelf gevoel voor krijgen, soms moet je ook niet teveel tegelijk willen. Soms wil een techniek niet lukken maar als je hem dan de volgende dag probeert lukt hij in een keer wel, het is ook kwestie van herhaling. Door veel te spelen en te luisteren zal ook je gehoor zich beter ontwikkelen zodat je bij het luisteren van muziek de drumpartij er uit kunt filteren. 

Eigen muziek spelen

Het is vooral leuk als je je eigen muziek gaat spelen. In plaats van bladmuziek kun je ook spelen aan de hand van drum tabs, een goede site hiervoor is www.ultimate-guitar.com , de website is eigenlijk bedoeld voor gitaristen maar hier zijn ook drum tabs te vinden. Hier vind je ook guitar pro tabs, hiervoor heb je de guitar pro software nodig. Met de guitar pro software wordt de gitaar en drum partijen weergegeven als bladmuziek en als tab. Vooral als je net begint met drummen kun je een nummer afspelen op een langzamer tempo zodat deze goed is mee te spelen. Uiteindelijk is het leukste als je samen met een vriend of een vriendin oefent die bijvoorbeeld gitaar speelt. Kies een nummer uit, zet hem aan op cd en speel hem mee.
 
Niet langer twijfelen, gewoon een drumstel aanschaffen en beginnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in