Artikelen schrijven kun je niet leren. Het komt vanzelf of het komt niet. Verschillende soorten artikelen vereisen echter verschillende schrijfstijlen. Het is duidelijk dat een juridisch artikel compleet anders is dan een artikel met een zakelijk doel. Je moet je van die verschillen bewust zijn en de juiste aanpak kennen voor het specifieke artikel dat je schrijft. Hier zijn wat ideeën over verschillende manieren om artikelen te schrijven.

Schrijfstijlen voor uiteenlopende onderwerpen.

Reisartikelen

Voor het schrijven van artikelen gelden geen strikte regels, maar verschillende onderwerpen vragen om een verschillende schrijfstijl. Reisartikelen worden meestal geschreven op basis van persoonlijke ervaringen. Lezers moeten de details over de plekken weten, en die moet jij leveren. Streef bij het schrijven naar een levendige beschrijving, vermeld ook de grote toeristenattracties, het historische belang en de verfijning. Schrijf niet op basis van giswerk. Het artikel moet volledig op jouw ervaring gebaseerd zijn. Vergeet niet het klimaat van het land te vermelden en sluit af met details over accommodaties en dergelijke.

Juridische artikelen

Een juridisch artikel moet je pas schrijven na grondige studie. Het moet zowel informatief als zinvol zijn. Als je een artikel schrijft over een juridisch onderwerp moet je over authentieke en actuele informatie beschikken. Omdat het onderwerp met recht verband houdt, moet het enigszins complex zijn. Je moet dus veel studeren om alles duidelijk te begrijpen, zodat je uitgebreide uitleg kunt geven. Probeer in een eenvoudige stijl te schrijven. Schrijf eenvoudige en korte zinnen, geen ingewikkelde.

Zakelijke artikelen

In een zakelijk artikel is de opbouw erg belangrijk. Eerst moet je een pakkende kop hebben om de lezer direct te imponeren. In het inleidende gedeelte moet je een overzicht van het hele artikel geven zodat de lezer een idee heeft over het onderwerp of thema. Gebruik geen onnodige zakentermen, want niet al je lezers hebben die achtergrond.

Als je over zakelijke diensten schrijft, geef dan eerst een korte beschrijving van die dienst. Daarbij kun je de belangrijkste diensten met opsommingstekens aanduiden. Schrijf in de tweede paragraaf waarom mensen jouw diensten nodig hebben. En geef ten slotte details hoe ze eraan kunnen komen. Als het een promotieartikel voor een product is, schrijf het dan anders. Geef eerst een gedetailleerde beschrijving van het product. Vermeld aan het einde de prijsklasse en beschikbaarheid. Upload zo mogelijk een afbeelding van het product.

Enkele belangrijke tips:

  • Zorg dat je de juiste informatie geeft. Probeer de lezer of de klant nooit te misleiden.
  • De presentatie moet verzorgd en aantrekkelijk zijn. Bovendien mag er geen enkele fout in zitten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in