Het gezegende land Goa is een van de meest bezochte bestemmingen in India, en natuur- en waterliefhebbers komen er in drommen naartoe. Met het veranderen van de seizoenen verandert ook de glamour svan dit mystieke land waar toeristen het hele jaar op af komen. Het is een land van plezier, vissen en feni, waar mensen voor de zon, het strand en de zee naartoe gaan. Naast deze attracties staat Goa ook bekend om zijn eteclectische festivals , en onder die feesten is het carnaval van Goa de prominentste.test test

Dit grootse feest in februari duurt drie dagen en nachten. De voornaamste attracties van dit carnaval zijn muziekbands, straattoneel over historische thema’s, liederen, groots feest, gemaskerde dans, verkleedwedstrijden en nog veel meer.

Feest in Goa

Tijdens het carnaval is er een kleurrijke optocht met muziekbands te zien die door de hele stad trekt. Mensen nemen feestelijk uitgedost deel aan deze parade, zingend, dansend en feestvierend. Deelnemers aan het carnaval doen aan diverse vrolijke activiteiten mee en ’s avonds is er een feestmaal met verrukkelijke gerechten en diverse drankjes. Goa werd vroeger bestuurd door de Portugezen, die dit festival in de cultuur van deze streek introduceerden.  Het maakt inmiddels deel uit van de identiteit van Goa en is wereldwijd bekend.

Panjim

Panjim, de hoofdstad van Goa, is het feestelijke middelpunt van dit feest, want het is de officiële plek vanwaar ‘Koning Momo’, een officieel aangestelde festivalmeester het feest laat beginnen met een aan de Mardi-Gras [het carnaval van New Orleans] ontleende optocht door de straten. Op dezelfde plek eindigen de festiviteiten ook weer, met de beroemde rode en zwarte dans door de Club Nacional.

Vastentijd

Etymologisch betekent de term ‘carnaval’ het wegnemen van vlees. Mensen raken dus geen vlees aan gedurende de periode van 40 dagen ‘vastentijd’ die erop volgt. Tot de bekendste attracties van het carnaval behoren een konvooi van versierde wagens gevolgd door mensen in kleurige kostuums, toneelstukken gebaseerd op het verhaal van Koning Momo, rode en zwarte dansen, enorme optochten, bands, zang en dans, gemaskerde pleziermakers in schitterende kostuums en nog veel meer.

Kleurrijk karakter

Het kleurrijke karakter van dit carnaval maakt van Goa tot een opwindende bestemming in februari. Dat is de tijd dat de levendigheid van deze plek echt voelbaar is. Hoewel het in feite een christelijk festival is, wordt het gevierd door mensen van alle religies en culturen. Tijdens het carnaval neemt de toch al grote natuurlijke schoonheid van deze plek nog meer toe door de vele prachtig kleuren van de, door de locals, aangebrachte versieringen.      


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in