Lezen kun je door middel van woorden, maar heb je wel eens een bijenwastekening gelezen? Het kan wat over jezelf zeggen of over de situatie waarin je in verkeert.

Bijenwastekenen

Bijenwastekenen is een eeuwenoude techniek. Deze is waarschijnlijk rond 400 v. Chr. ontstaan. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren bijenwas die tegenwoordig verhit worden d.m.v. een strijkboutje. Het mooie aan deze techniek is dat je, wanneer je op de tekening bent uitgekeken, je deze weer kunt verhitten met een strijkboutje en er iets anders van kan maken. Dit kan natuurlijk alleen wanneer je deze niet gefixeerd hebt.

Voorbeeld

""Dit is een voorbeeld van een bijenwastekening in één kleur. Zelfs bij tekeningen in één kleur kun je de fantasie de vrije loop laten. Je kunt zo'n tekening lezen zonder woorden, daarmee bedoel ik dat je in de tekening bepaalde dingen kunt zien die op dat moment betrekking hebben op jou of jouw situatie of gemoedstoestand. Telkens wanneer je de tekening bekijkt, zie je weer wat anders. Iets anders wat je voorheen niet zag. De tekening kan je boeien, je kunt zelf een heel verhaal om de tekening heen verzinnen. Ook kun je jezelf beter leren kennen wanneer je de tekening gaat interpreteren. Waarom zie ik de dingen die ik zie? En waar hebben ze betrekking op ten aanzien van mijn situatie?

Natuurlijk hoef je het allemaal niet zo zwaar te zien. Gewoon fantaseren is altijd leuk.

""In de tekening, hier rechts, ziet waarschijnlijk bijna iedereen hetzelfde. Een rots die uitkomt in het wilde water van de zee met op de achtergrond een zonsondergang. Maar wat nu als je deze tekening draait? Wat zie je dan? Je kunt hem op z'n kop draaien, maar ook op de zijkanten.

Wanneer je de tekeningen draait zie je iets heel anders. En dat is nu het leuke aan deze tekeningen. Je kunt zelf bepalen hoe de tekening je het meeste aanspreekt. Dat is voor niemand hetzelfde. Misschien vind je het de ene dag mooier wanneer je de tekening omdraait en de andere dag weer niet.

Kortom…

Je bepaalt helemaal zelf of je er iets in wil zien over jezelf of dat je gewoon lekker wil fantaseren. Een ding is zeker, deze tekeningen kun je lezen zonder woorden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in