Zuid-Afrika heeft een lange traditie van vissen als levensonderhoud. De vissersgemeenschappen langs de kust zijn doorkneed in de kunst van het vangen, bakken en conserveren. Vooral Kaapstad heeft een rijke geschiedenis van vissen als levensonderhoud. Kijken hoe op het strand van Vishoek de netten worden binnengehaald, in de haven van Kalkbaai verse snoek recht van de boot kopen of de fantastische aanblik van de winterse ‘sardine run’ aan de westkust maken allemaal deel uit van ons nationale culturele erfgoed.

""
Vissen als sport en recreatie

Met een kustlijn van  ongeveer 3000 km aan twee oceanen en talrijke rivieren en riviermondingen is Zuid-Afrika een waar hengelsportparadijs. De warme oostkust biedt een grotere verscheidenheid aan vis, en de koudere wateren aan de oostelijke en westelijke kaap minder soorten in grotere aantallen. Langs onze kusten worden meer dan 50 soorten vis regelmatig gevangen, en nog veel meer in kleinere aantallen. Zoetwatervissen, met name vliegvissen, is in Zuid-Afrika enorm populair. In het hele land is er volop gelegenheid tot recreatief vissen.

Populaire vormen van recreatief vissen

Hieronder enkele van de meest populaire types van recreatief vissen die in de wateren van Zuid-Afrika mogelijk zijn.

Zoetwatervissen

Rivieren, dammen, riviermondingen
Vissen met hengels en haspels

  • Vliegvissen
  • Baars
  • Forel
  • Karper

Zoutwatervissen en big game vissen

vanaf en langs de kust

De meest toegankelijke en daarom meest populaire vorm van zoutwatervissen in Zuid-Afrika.

Boot/Diepzee

Voor de meer avontuurlijken onder ons!

Vliegvissen in zoutwater

Deze vorm van zoutwatervissen is relatief nieuw voor Zuid-Afrika en verreweg de snelst groeiende vorm van recreatief vissen, zowel in Zuid-Afrika als daarbuiten, en veel zoetwater-vliegvissers schakelen over naar dit verslavende alternatief.

Reisbureaus en charters

Met ongeveer een miljoen hengelaars in Zuid-Afrika en talrijke toeristen die ons land bezoeken om er heerlijk te vissen, is het niet verrassend dat en groot aantal reisbureaus reizen aanbiedt gebaseerd op recreatief vissen.

Accommodaties voor visvakanties

Toeristen en Zuid-Afrikanen die door het land reizen op zoek naar de perfecte vangst hebben een breed scala aan accommodaties om uit te kiezen. Voor wie luxe accommodatie wil: veel populaire visstekjes liggen dicht bij een stad met 4- of 5-sterrenhotels en chique pensions.

Kaapstad is misschien wel de populairste toeristenbestemming van Zuid-Afrika, dus als je een visvakantie wilt combineren met andere bezienswaardigheden en avonturen, zit je met de moederstad altijd goed.

In Kaapstad is er een overvloed aan keuze in luxe appartementen. In het wat avontuurlijker genre kunt u prachtige jachthutten ontdekken dicht bij rivieren en kusten, of als u minder te besteden hebt zijn er talrijke B&B’s voor backpackers. Sommige accommodaties zijn echter meer toegesneden op de reizende hengelaar. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in