Wie zijn vrijheid niet wil opgeven, vindt een LAT-relatie ongetwijfeld de beste keuze. Er zijn vele koppels die het gescheiden samenleven verkiezen, zij kunnen alvast teren op een lange relatie. Meer en meer paren kiezen voor dergelijke vorm van samenleven door een toenemende individualistische samenleving. Vrouwen en mannen willen meer tijd voor zichzelf en stellen hun eigen ambities, interesses en carrière voorop. Een relatie komt daardoor meer op de tweede plaats.

Voordelen LAT relatie

Je hebt geen ruzie over hoe jullie het huis gaan inrichten. Je kunt dit helemaal naar jouw voorkeur doen. Daarnaast behoud je je zelfstandigheid en ben je niet afhankelijk van de ander. Je hoeft je ook niet telkens te verantwoorden waar je heen gaat, met wie en noem maar op. En het is natuurlijk ook wel eens fijn om lekker alleen thuis te zijn!

Een grotere vrijheid en een grotere waardering voor elkaar omdat je niet altijd op elkaars lip zit. Volgens sommige zou de seksuele spanning ook inniger zijn bij een LAT-relatie. Veel koppels zijn erg gelukkig tussen hun veertigste en vijftigste. Al is er wel één grote valkuil: beschouw een goede relatie nooit als een evidentie. Blijf ze koesteren en draag er zorg voor, anders kan het toch nog mislopen.'

Nadelen LAT relatie

Je komt regelmatig thuis in een leeg huis, terwijl je liever bij je lief had gezeten. Dat is vooral moeilijk tijdens dagen dat je het even allemaal niet meer ziet zitten.

Je slaapt en eet vaak alleen, dat je echt je agenda moet trekken om ‘quality time’ af te spreken en dat je elkaar misschien niet zo vaak kunt zien als jullie zouden willen. Ook het heen en weer reizen met tassen vol spullen is voor sommige stellen een groot nadeel. Ook is het makkelijker de kosten te delen dan dat je er alleen voor staat

Vertrouwen LAT relatie

Vertrouwen is enorm belangrijk, je bent niet altijd samen, de andere doet soms dingen of zaken waar de ander geen weet van heeft, of uithangt, met wie hij of zij omgaat. Een goede communicatie is uiterst belangrijk.

Blijf communiceren

Communiceren is belangrijk, en dat geldt niet alleen voor LAT-relaties. Maak tijd voor elkaar, door te proberen elke avond een uurtje in te lassen voor jullie twee, via skype, msn, sms, telefonisch. Er is soms zoveel te vertellen, zoals over je werkdag, je vrienden, voorvalletjes. Blijf tijd maken voor elkaar, is uiterst belangrijk, men kan via deze voorbeelden de ander laten voelen hoeveel je om hem of haar geeft. Hoe groot het gemis soms is.

Problemen tijdens LAT relatie

Is er een probleem, praat dit zo snel mogelijk uit. Het is heel belangrijk om te weten wat er in je partner omgaat, bij problemen, frustraties, verdriet, zorg ervoor dat jullie voor elkaar blijven klaarstaan. Bij een eventuele ruzie, probeer dit te bespreken als jullie bij elkaar zijn, doe dit niet via sms, telefoon, msn. Dit kan soms heel verwarrend en onjuist overkomen, en men zal er zich niet beter door voelen, eerder slechter.

Aan elke relatie moet er gewerkt worden, elke relatie heeft zijn hoogte -en dieptepunten. Door te praten en oplossingen te zoeken en vooral door er samen aan te werken komen jullie er sterker uit, in elke relatie is het geven en nemen. Vooral doordat jullie elkaar niet dagelijks zien, zijn de momenten samen nog zo innig, mooier.

Toekomstgericht

Soms lijkt de toekomst nog ver af, maar wat met de oude dag? Blijven jullie apart wonen, of brengen jullie die samen door. Misschien eens een nadenkertje!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in