Met de Tour in aantocht worden de geruchten over eventuele transfers na dit seizoen steeds sterker. Vandaag werd bekend dat Jurgen van den Broeck en Mark Cavendish volgend jaar van ploeg zullen wisselen.  

Jurgen van den Broeck

Jurgen van den Broeck heeft een contract getekend bij de Lotto-ploeg. Als we de Belgische wielerkrant, Het Nieuwsblad, mogen geloven koerst de Belg tot 2015 bij het nog te vormen team.

Het werd dit seizoen duidelijk dat de wegen van Omega Pharma en Lotto scheiden. De twee bedrijven zagen geen heil in een verdere samenwerking. Naar verluidt wil Lotto Belgacom als cosponsor strikken, maar hierover is verder nog niks bekend. Teammanager Marc Sergeant heeft al voor de nationale loterij van België gekozen. Ook ploegleiders Herman Frison en Marc Wauters volgen zijn voorbeeld. Mario Aerts heeft al bekend gemaakt dat hij na dit seizoen stopt als professioneel wielrenner en als ploegleider aan de slag gaat.

Marc Coucke van Omega Pharma is ook op zoek naar een nieuw samenwerkingsverband. Mogelijk zoekt hij hiervoor Bjarne Riis en Bob Stapleton op van respectievelijk Saxo Bank en HTC-Highroad.

Mark Cavendish

Daarnaast is Mark Cavendish vandaag in het nieuws gekomen. Volgens De Telegraaf vertrekt de Engelsman volgend jaar naar Team Sky. De krant zegt dat de ploeg haast niet om hem heen kan met het oog op de Olympische Spelen volgend jaar.

Het is niet de eerste keer dat de man aan het roer van Team Sky, David Brailsford, probeert Cavendish in te lijven. Twee jaar geleden probeerde Brailsford het ook, maar toen was de sprinter duidelijk: hij bleef bij HTC. De relatie tussen Stapleton en ‘The Man’ zou echter verslechterd zijn.

Cavendish heeft aangegeven dat hij graag met zijn huidige ploegmaten Bernard Eisel en Mark Renshaw wil blijven fietsen. Team Sky heeft daar ook een budget voor vrij gemaakt. Wat er met de andere rappe mannen bij Team Sky zal gaan gebeuren, is nog onbekend. Cavendish zal met Edvald Boasson Hagen, Greg Henderson en Ben Swift beslist niet de enige snelle man in de ploeg zijn.

http://www.telegraaf.nl/telesport/wielersport/10033142/__Cavendish_naar_Team_Sky__.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in