Het is belangrijk als je lichaamstaal leest dat je tussen de regels leert lezen zodat je dan goed de boodschap zal begrijpen  die men uitzendt. Daarnaast zal het inzicht zo vergroten en in een relatie is het noodzakelijk om elkaar te begrijpen want dan bouw je een goede vertrouwensband op. 

 Niveau 3 emotioneel niveau

Assimilatie en respons

De volgende delen van haar lichaam treden er tijdens de non-verbale communicatie het meest op de voorgrond.

1.    Haar ontspannen gezichtsuitdrukking vat ik op als sociaal omdat ze in staat is om met mensen van een verschillende leeftijd, opleiding en achtergrond een gesprek te voeren. Want ze is goed in smalltalk en daarom zit ze ook nooit verlegen om gespreksonderwerpen en ze kan makkelijk inhaken op een gesprek dat er al reeds gaande is. Dan stapt ze probleemloos af op andere mensen om het woord mee te voeren en legt ze de juiste contacten dat nuttig is voor haar eigen positie.

2.    Haar open blik vat ik op als ondernemend omdat ze tot actie bereid is en als ze ziet dat er iets moet gebeuren dan blijft ze zeker niet stilzitten. Maar gaat ze er in de praktijk meteen mee aan de slag en ze wacht niet af tot er opdrachten komen van bovenaf maar ze neemt zelf het initiatief om dingen aan te kaarten en in gang te zetten. Ook krijgt ze dan de vrijheid om zo haar eigen plannen en ideeen te ontwikkelen en uit te voeren.

3.    Haar uitdagende oogcontact vat ik op als initiatiefrijk omdat ze in staat is om haar eigen kansen om te zetten naar doelgerichte acties waarmee veel geld kan worden verdiend. En ze is avontuurlijk van aard en kan goed omgaan met risico’s en ze ziet goed wat er beter kan en ze kan aanvoelen waar andere mensen behoefte aan hebben. Dat zorgt ervoor dat ze haar eigen plan trekt door er slim en doelgericht naar te handelen en ze verzamelt relevante informatie en gaat weloverwogen te werk.

4.    Haar generieke repsonsen vat ik op als besluitvaardig omdat ze goed en duidelijk haar mening naar voren durft te brengen. Dat doet ze door een oordeel te vormen over een bepaalde kwestie en ze hakt niet te snel knopen door maar ze verzamelt eerst voldoende informatie voordat ze een besluit zal nemen. En mocht er bij een probleem of situatie een andere aanpak zijn gewenst dan weet ze moeiteloos om te schakelen want ze wil haar doelen zo goed mogelijk realiseren.

5.    Haar illustratieve gebaren vat ik op als creativiteit omdat ze met vernieuwende ideeen weet te komen dat mensen op een leuke manier zal aanspreken. Want het analyseren van problemen gaat haar goed af want ze legt makkelijk verbanden en durft daarbij sprongen te maken naar een afdeling die buiten haar werkterrein ligt. Ook bijt ze zich net zolang vast in een onderwerp tot ze een oplossing heeft gevonden en ze creeert ruimte voor zichzelf door zich onafhankelijk op te stellen.

6.    Haar rechte houding vat ik op als zelfvertrouwen omdat ze erin blijft geloven dat ze haar taken en werkzaamheden tot een goed einde zal volbrengen. Ook is ze zich bewust van haar sterke en zwakke punten door er doelgericht vanuit te handelen en ze schrijft succes toe aan haar bijzondere talenten en vaardigheden en niet aan het toeval. In het leven ervaart ze een nieuwe situatie als een manier om te kunnen groeien en stralen en ze ziet het niet als een probleem.

7.    Haar beide handen die ze ontspannen langs haar lichaam houdt vat ik op als overwicht omdat ze zich als merk sterk en krachtig weet te presenteren. Dat maakt haar vrij weerbaar zodat ze minder afhankelijk zal zijn van het oordeel van andere mensen en daardoor krijgt ze alle aandacht als ze spreekt. Zodat ze het publiek weet te overtuigen door haar manier van optreden en dan wekt ze een professionele en deskundige indruk.

8.    Haar tengere lichaamsvormen vat ik op als ambitieus omdat ze bereid is om hard te willen werken met veel enthousiasme en intrinsieke motivatie om zo succesvol te worden. Ook wil ze graag voldoende erkenning krijgen voor wie ze is en wat ze kan en zal ze altijd wel blijven doorleren zodat ze zich op hoog niveau kan blijven ontwikkelen. Tevens doet ze aan zelfonderzoek om te kijken waar ze goed in is en hoe ze haar sterke punten kan uitbouwen tot een positief imago.

9.    Haar ruimtelijk gedrag vat ik op als doorzettingsvermogen omdat ze zich nooit door kritiek of standpunten van haar eigen ideeen laat afbrengen. En als haar doelen niet realistisch zijn dan laat ze het erbij zodat ze dan voldoende rekening zal houden met haar omgeving. Dan kan ze uitvoerig nadenken over wat ze wil bereiken en hoe en mocht ze met nieuwe ideeen komen dan zal ze zeker wel vechten om deze erdoor te kunnen krijgen.

10.  Haar vrolijke en enthousiaste gedrag vat ik op als resultaatgericht omdat ze zich actief inspant om zo concrete resultaten en doelen te behalen. Bij tegenslagen geeft ze niet op maar houdt ze de uitgezette lijn strak voor ogen waarbij haar blik sterk gefocust is op wat uit haar handen moet komen. Tevens is het maken van geregeld snelle en heldere keuzes in de praktijk voor haar absoluut geen enkel probleem en ze weet wat ze wil en ze benut allerlei risicovolle methodes die haar doelen dichterbij brengen.

11.  Haar ronde gezicht vat ik op als perfectionisme omdat ze veel van zichzelf verlangt en ze streeft naar kwaliteit. Maar ze weet ook best wel wanneer ze tevreden mag zijn over het resultaat en ze zal positief blijven reageren als mensen haar opbouwende kritiek geven. Want fouten en feedback ziet ze als mogelijkheden om te groeien en te leren en ze stelt realistische en haalbare doelen en omdat ze weet dat ze uniek en bijzonder is zal ze zich nooit vergelijken met anderen.

12.  Haar borsten vat ik op als authenticiteit omdat ze congruent is in haar denken en doen en daarom zeggen haar woorden hetzelfde als haar lichaamstaal. Ook staat ze open voor nieuwe ervaringen want ze weet wat ze werkelijk belangrijk vindt in het leven. Ook kan ze zich met haar kennis, ervaring en talenten makkelijk onderscheiden en weet ze de rust en het innerlijke vertrouwen te krijgen om zo moeilijke beslissingen te nemen door zich aan te passen aan allerlei nieuwe situaties.

13.  Haar zilveren ketting met lichtblauwe balletjes erin vat ik op als zelfwaardering omdat ze uitstraalt dat ze ontzettend veel bewondering heeft voor zowel haar uiterlijke verschijning als persoonlijkheid. Dus ze maakt haar eigen keuzes en doet de dingen op haar manier en dat is een uitstekende basis om contacten met andere mensen te leggen en te onderhouden. Ook kan ze zo anderen open tegemoet treden door assertief op hen te reageren en ze vindt zichzelf oke los van de prestaties die ze levert. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in