Het is heel belangrijk om doorzettingsvermogen te hebben omdate als je eenmaal begint aan een taak dan ben je ervan overtuigd dat je het tot een goed einde zal volbrengen. 

Doorzettingsvermogen

Het is belangrijk om krachtig vast te houden aan het idee of actie om zo succesvol te worden en je mag pas stoppen als je je doelen hebt bereikt. Maar er zijn ook synoniemen voor het woord doorzettingsvermogen en dat is vastberadenheid, standvastigheid en vasthoudendheid en je moet je standpunten en voorstellen blijven herhalen om zo succesvol te worden. En daarbij mag je je nooit door kritiek of tegenstand van je eigen ideeen laten afleiden want als je doelen niet realistisch zijn dan moet je het erbij laten. Daarom is het vooral verstandig om de lat niet te hoog te leggen waarbij je ook wel voldoende rekening moet houden met je omgeving. maar je moet ook consistent zijn in je streven en volhardend zijn in je opvattingen en je moet nooit toegeven aan de wensen van anderen op het moment dat het tegen jou standpunten zal indruisen. Als je laat merken dat je de juiste beslissingen neemt om je plannen door te zetten dan kom je sterk en overtuigend over en vasthoudendheid is dan wel van belang in situaties waarin er dan tijdsdruk zal optreden. Want je moet nooit bang of onzeker worden als andere mensen je aanvallen maar je moet volhardend blijven als je meent dat dit de zaak dient zodat je dan alleen kan bedenken wat je wil bereiken en hoe. Mocht je dan met nieuwe ideeen komen dan zal je zeker wel vechten om deze erdoor te krijgen en zo heb je ook het vermogen om dan je aandacht, emoties en verlangens te beheersen.

Maar het is ook niet goed om teveel doorzettingsvermogen te hebben omdat je anders het bloed onder de nagels vandaan haalt bij de ander. En dat zorgt er dan voor dat je altijd maar je plannen, ideeen en opvattingen tot vervelens toe zal blijven herhalen evenals het voortdurrend overtuigen van je collega's over je eigen argumenten zonder rekening te houden met hun mening. Uiteraard is het wel zo dat goede ideeen altijd wel mooit zijn en kritiek daarbij hoeft echter niet nodig te zijn omdat het voor je persoonlijke ontwikkeling goed is om eens van je mening te worden afgebracht. Als je vrij egoistisch bent dan heb je een pitbull-mentaliteit door te laten merken dat je weinig flexibel bent en dat je je met moeite kan aanpassen aan jou omgeving zodat de omgeving je dan zal bestempelen als onaangepast of agressief. Het is daarom noodzakelijk dat je bij het nastreven van je doelen deze altijd wel zal relativeren, open staat voor feedback en laat zien over voldoende flexibiliteit te beschikken om uiteindelijk toch de hoop op te geven als dat nodig is. 

Het is zo dat de competentie doorzettingsvermogen niet makkelijk te ontwikkelen is omdat het al voor een groot deel in je DNA-structuur verankert moet zijn. Daarnaast bestaan er helemaal geen trainingen en cursussen waarin je deze vaardigheid makkelijk onder de knie kan krijgen maar belangrijke eigenschappen om het te krijgen is om te laten zien dat je altijd zin hebt in je werk. En dat je werken niet alleen ziet als een manier om geld te verdienen en op de werkvloer moet je ervoor zorgen dat je samen met andere collega's de ruimte krijgt om je te ontwikkelen en om zo je creativiteit te tonen zodat je je dan honderd procent kan geven voor je idealen. Mocht je een baan hebben dan moet het werk dat je uitvoert ook wel passen bij je persoonlijkheid zodat je dan kan doen waar je goed in bent en door de omgeving moet je je ook gesteund en gestimuleerd voelen om je doelen te behalen. En als je kritiek moet verwerken of je hebt te maken met stress dan moet je je nooit laten ontmoedigen maar gewoon doorgaan omdat dat je van binnenuit sterker zal maken. 

Dus je moet ook niet te gauw opgeven en je hebt over het algemeen veel doorzettingsvermogen als je het werk dat je doet ook wel aankan en als je op je niveau werkt en er ook plezier en passie aan beleeft. Dat zorgt ook voor een grote basis zelfvertrouwen want je durft meer te ondernemen als je gelooft in wat je wil bereiken en dat is voor veel werknemers een belangrijke voorwaarde om meer inzet te tonen waardoor ook het doorzettingsvermogen dan zal groeien. Omdat ze dan worden aangezet tot actie en de prestaties die ze dan zullen leveren gaan alleen maar vooruit. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in