Gun uzelf elke dag wat tijd om te genieten, gek te doen, plezier te hebben en te lachen. Elke dag opnieuw!

Het plezier van een kind

Waarom hebben kinderen op de speelplaats zoveel plezier? Misschien moet de vraag zijn: waarom heb ik niet meer zoveel plezier? Kinderen stoeien en spelen instinctief. Ze vragen zich niet af of ze plezier willen hebben, ze gaan gewoon naar buiten en genieten van de tijd die ze daar doorbrengen.

Volwassenen hebben verantwoordelijkheden, we zijn ernstig. Als u een van uw vrienden vraagt om samen iets leuks te doen, is er veel kans dat hij daar geen tijd voor heeft.

Kunt u zich voorstellen dat u een kind vraagt om naar de dierentuin te gaan en dat het antwoordt: 'Ik neem later even contact met u op, ik verzuip momenteel in het werk?' Soms weten kinderen het beter dan wij. Een beetje plezier hebben, wat tijd voor pure gekte en geluk zijn een essentieel onderdeel van elke dag.

Regelmatig plezier

Regelmatig plezier hebben is een van de vijf centrale factoren voor een tevreden leven. Mensen die zich gewoon wat amuseren hebben 20 procent meer kans om zich op dagelijkse basis gelukkig te voelen en 36 procent meer kans om zich goed te voelen in dit stadium van hun leven.

Lachen

De Amerikaanse Vereniging voor Therapie en Humor is ervan overtuigd dat een hartelijk lach een van onze grote dagelijkse tekorten is. Deze boodschap wordt opgepikt door een groeiend aantal consulenten, die tot de conclusie komen dat een beetje lachen u een betere werknemer maakt. Waarom? Wanneer men ons uit onze routine rukt, worden onze creativiteit, productiviteit en werkvoldoening gestimuleerd. Maar zowel thuis als op het werk mag men volgens de vereniging niet vergeten dat geluk een goede zaak is.

Studie bij honderden volwassenen wezen uit dat geluk verband hield met humor. De kunst om te lachen, om het leven zelf of om een goeie grap, is een bron van levensvoldoening. Het blijkt dat mensen die onnozele humor kunnen waarderen zich een derde gelukkiger voelen.

Weet wat u gelukkig en triest maakt

Mensen voelen zich slechter als ze ongelukkig zijn en geen idee hebben waarom. Denk na over uw gevoelens en emoties. Doordat u de oorzaak ervan kent en weet hoe u er iets aan kunt veranderen, zult u zich beter voelen wanneer u ongelukkig bent.

Mensen die zomaar een bestaan leiden, omgeven door willekeurige gebeurtenissen, begrijpen niet wat er met hen gebeurt, maar kunnen bovendien niets doen om hun wereld te veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in