Beste lezers, Ik wil jullie graag wat meer vertellen over sporten in de sportschool. Veel mensen zijn lid van een sportschool, maar hoe train je nou het beste je armen? Over de biceps en de triceps ga ik jullie mijn ervaringen vertellen

Als je aan een persoon zou vragen om zijn spieren te laten zien, zou hij/zij al meteen zijn biceps aanspannen. Deze reactie is wellicht aangeboren. Terwijl slechts weinig mensen weten dat de triceps veel groter is dan de biceps (ong 2/3). Toch zal je je biceps goed moeten trainen om wat bredere armen te krijgen. Hiervoor heb ik een aantal oefeningen.

Oefening 1: dumbell curl staande

Dit lijkt een absolute makkelijke oefening, maar let hier alstublieft goed op. Je voert deze oefening staand uit, dus blijf ook staan en haal het niet uit de rug. Kin omhoog, borst naar voren en de buik aanspannen bij het krachtzetten. Voor de rest is de afstand tussen uw beide handen gelijk aan de breedte van de schouders. De ellebogen blijven staan en gaan dus niet mee naar boven, gebeurt dit wel dan heeft u een te zwaar gewicht gepakt. Indien u dit niet corrigeert dan traint u niet meer de biceps maar ook de schouder (meerendeels). De setjes bestaan uit 8-12 herhalingen à 4 setjes. haalt u dit makkelijk dan kunt u het gewicht wat verzwaren.

Oefening 2 : de betere workout.

Door 1 gewicht in plaats van 2 gewichten te pakken, zal het lichaam meer moeten "vechten" om het lichaam in balans te houden. Dit betekent dus dat je je andere spiergroepen ook meetraint.

Triceps spieren

Pak 2 banken en zet die tegen over elkaar.  Zorg ervoor dat uw hakken net op de tegen overstaande bank kunnen worden geplaatst. Duw u zelf met behulp van de triceps op. Zorg ervoor dat als u op het hoogste punt bent, u de ellebogen niet ´op slot´ zet. Dit is schadelijk voor uw botten.

Borstspieren opbouwen

Gebruik hiervoor de bench press. Dit is zeker een aanrader omdat je hier ook weer je hele lichaam zo ongeveer meetraint. Dit komt omdat je de stang recht moet houden. Dit lijkt een makkelijke oefening, maar je moet zeker op een paar aspecten letten bijv 1. dat je je schouders naar elkaar toe trekt, 2. dat je ellebogen 90 graden maken (absoluut niet verder) en 3. dat je je rug aanspant. Zodra dit wat lichter wordt, kruis je je benen in de lucht. Als het goed is merkt u dat deze oefening meteen een stuk zwaarder wordt.

Over sportvoeding

U heeft vast wel eens verhalen gehoord over 'eiershakes', 'proteineshakes', 'creatine' etc. Eiershakes en proteineshakes bevatten met name eiwitten. Deze "eiwitshakes" neem je na het sporten in. Maar waarom? Omdat jouw spieren microscheurtjes oplopen tijdens de krachttraining. Het laagje over je spieren bouw je op door middel van eiwitten en dat vermindert de beschadiging om de spieren. Mijn voorkeur gaat uit naar creatine.

Creatine maakt jouw lichaam namelijk niet veel zelf aan. Hierdoor kan een tekort aan creatine ontstaan. Dit tekort vul je bij dmv creatine. Let wel op dat je er neveneffecten zijn, bijvoorbeeld diaree hoofdpijn buikpijn etc. Maar zodra je dit slikt zul je merken dat je binnen 3 weken vooruitgang boekt. Je moet dit middel wel continue slikken gedurende 4 weken en daarna 2 weken rust. De 1ste week van de 4 weken moet u 5 gram 4x daags slikken. Dit wordt ook wel de oplaadperiode genoemd. Vervolgens slikt u 1x perdag gedurende de resterende 3 weken 5gram ( 1 lepel). Let op: bovengenoemde richtlijnen kunnen niet als individueel advies worden opgevat. Raadpleeg een sportarts of dietiste voordat u de tips die voor mij goed werken overneemt.

http://www.giantpt.com/training/gewichtstraining/borsttraining-die-echt-werkt
http://www.xxlnutrition.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in