Bewegen is gezond. Door te fitnessen kun je ervoor zorgen dat je lichaam in optimale conditie blijft. Les Mills heeft een breed scala aan fitnesslessen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Fitness

Fitness is een verzamelnaam voor het beoefenen van verschillende sporten en activiteiten die erop gericht zijn om je conditie te verbeteren, vet te verbranden, af te slanken en spiermassa te kweken. In dit artikel worden een aantal lessen van Les Mills uitgelicht.

Over Les Mills

Les Mills is een community van gelijkgestemde mensen, met een cultuur van passie, energie en een goede gezondheid. Zij streven er altijd naar om beter en fitter te worden. De instructeurs werken samen in de strijd voor een gezondere wereld. Ze zijn dapper, gedreven en altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. In vele sportscholen in Nederland worden de groepsfitnessprogramma's van Les Mills gegeven.

Wat is bodycombat?

Bodycombat is een groepsfitnessprogramma van Les Mills geïnspireerd op de Oosterse vechtkunst en put uit verschillende vechtsporten, waaronder karate, boksen, teakwondo, muay thai en tai chi. Dit betekent dat er bij bodycombat niet alleen intensieve en explosieve, maar ook rustige en ontspannende bewegingen worden uitgevoerd, gericht op evenwicht, concentratie en coördinatie. De combinatie van vechtbewegingen en fantastische muziek zorgt voor zowel een lichamelijke als een mentale uitdaging. 

De kracht van bodycombat

Bodycombat kent net als de andere programma’s van Les Mills een unieke en vaste structuur structuur die garant staat voor veiligheid en resultaat. Een team van experts op het gebied van fitness, fysiotherapie en vechtsport is verantwoordelijk voor de kwaliteit en de inhoud van het programma. Bodycombat wordt uitsluitend gegeven bij sportclubs die daar een licentie voor hebben. Deze clubs beschikken over instructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd voor het geven van bodycombat. 

Voor wie is bodycombat?

Bodycombat is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Het programma biedt voor iedereen voldoende opties om op eigen niveau mee te kunnen doen. Bovendien is ervaring op het gebied van vechtsport niet nodig. Alle bewegingen worden in iedere les opnieuw uitgelegd en er wordt heel veel aandacht besteed aan veiligheid en techniek.

Wat is bodypump?

Bodypump is een gewichtstraining van Les Mills in groepsverband op muziek. Kracht en een juiste lichaamshouding zijn daarbij belangrijk. Tevens is krachttraining noodzakelijk om de stofwisseling te verhogen en dus essentieel om af te vallen. De intensiteit van de training is voor iedereen zelf te bepalen door middel van de zwaarte van de gewichten op de barbell (stang).

De kracht van bodypump

Bodypump is een revolutionaire fitness workout waarbij met behulp van een stang en gewichten alle spiergroepen met behulp van krachtoefeningen, zoals squats, lifts, presses en curls, aangepakt worden. De kracht van bodypump ligt in de eenvoud van het verwezenlijken van persoonlijke doelen. Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht. De training is gericht op spierversteviging, afslanken en behoud van spiermassa. De combinatie van een hoog energieverbruik en het verstevigen van de spieren, maakt het de ideale training om snel tot resultaten te komen.

Voor wie is bodypump?

Bodypump is voor iedereen geschikt en zowel mannen als vrouwen beoefenen dit programma. Het gewicht dat op de barbell (stang) kan worden geplaatst varieert van 1,8 kg tot meer dan 30 kg, zodat zowel beginners als gevorderden zelf hun uitdaging kunnen bepalen.

Andere lessen van Les Mills zijn: 

  • bodyattack
  • bodybalance
  • bodystep
  • bodyjam
  • RPM
  • bodyvive
  • sh’Bam
  • CX30
     

www.lesmills.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in