De Rabo-ploeg heeft zich versterkt met Luis Léon Sánchez. De 26-jarige Spanjaard komt over van de Spaanse formatie Caisse d’Epargne en tekende een contract voor twee jaar. Op zijn palmares prijken onder meer twee etappeoverwinningen in de Ronde van Frankrijk. Na de Deen Matti Breschel (Saxo Bank) is Sánchez de tweede grote aankoop van de Rabo-ploeg, die kopman Denis Mensjov zagen verkassen naar Team Geox.

Sánchez staat te boek als een allrounder: een uitstekende tijdrijder die goed uit de voeten kan in het gebergte en tevens rap kan aankomen. Eerder dit jaar werd hij Spaans kampioen tijdrijden en won hij de etappekoers Circuit de la Sarthe. Zijn etappeoverwinning in de Tour Down Under begin dit jaar en zijn recente zege in de Classica Sán Sebastián onderstrepen de conclusie dat Sánchez een heel seizoen constant presteert, iets wat hem zijn momentele vierde stek op de UCI World Ranking oplevert.

Met Luis Leon Sánchez haalt de Rabo-formatie een ‘uiterst getalenteerde’ en ‘aanvallend ingestelde en ervaren winnaar’ binnen de gelederen, aldus technisch directeur Erik Breukink, Hoewel de Spanjaard voor het eerst in den vreemde rijdt, hoeft hij van heimwee geen last te hebben. Bij de equipe van ploegleider Adri van Houwelingen komt de Murciaan onder anderen de Spaanse drievoudig wereldkampioen Óscar Freire tegen.

Met de Deen Matti Breschel haalde Rabo al een man voor de Vlaamse voorjaarsklassiekers in huis. Hierin wordt hij bijgestaan door de van Quick Step overgekomen Belg Maarten Wynants. Na een eenjarig verblijf bij het team van Cervélo keert ook Theo Bos terug binnen de Rabo-gelederen. Volgens de geruchten zou ook de Spanjaard Carlos Barredo Rabo komen versterken. Barredo, thans net als Wynants fietsend voor Quick Step, won in in 2009 de Classica Sán Sebastián.

Hoewel getalenteerd in het rondewerk, geldt Luis Léon Sánchez niet als opvolger van drievoudig groterondewinnaar Denis Mensjov. Met de jongelingen Robert Gesink (zesde in de voorbije Tour de France) en Bauke Mollema (twaalfde in de Ronde van Italië dit jaar) heeft Rabo voldoende rondetalent in huis. Vanuit de beloftenploeg stromen de Nederlanders Tom-Jelte Slager en Coen Vermeltfoort door, waarmee het totaal aantal versterkingen op zes komt.

http://www.nu.nl/sport/2327047/rabobank-trekt-luis-leon-sanchez.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in