Bij NAC Breda is Kees Kwakman vrijwel altijd een vaste waarde. De verdediger begon zijn voetballoopbaan bij FC Volendam en staat ook wel bekend als Kees Ballap. Een portret van de speler in kwestie.

Kwakman – die de Mavo, Havo en een gedeelte van de opleiding Sport-begeleiding heeft gevolgd – is geboren op 10 juni 1983. Hij is de zoon van Wim Kwakman, die ook actief is geweest in het profvoetbal. De linker centrale verdediger heeft twee zussen genaamd Ellen en Paulien. Zijn voetballoopbaan begon de in Purmerend geboren speler  bij FC Volendam.

Begin voetballoopbaan bij Volendam

In het seizoen 2003/2004 zat hij voor het eerst bij de selectie van Volendam. In dat seizoen speelde hij geen enkel duel voor de club. Het jaar daarop speelde Kwakman – die zichzelf omschrijft als een ongeduldig persoon – 33 duels voor de club, waarin het acht keer scoorde. Het seizoen daarop kwam hij zelfs tot 36 duels bij de palingclub. 

Kwakman vertrekt richting Roosendaal

RBC Roosendaal rook zijn kansen en besloot om Kwakman, die ook op het middenveld uit de voeten kan, een aanbieding te doen. De speler in kwestie was gevleid en ging in op de aanbieding van de club uit Roosendaal. Bij die club kreeg hij te maken met trainer Robert Maaskant, die enkele seizoenen later de overstap maakte naar NAC Breda. 

Nu NAC Breda

De oefenmeester was zo onder de indruk van de kwaliteiten van Kwakman, dat hij besloot om de verdediger mee te nemen naar Breda. De speler in kwestie speelde zijn eerste wedstrijden voor de club uit Breda in het seizoen 2008/2009. Sinds die tijd is hij een vaste waarde in het team van coach Maaskant. Dit leverde al interesse op vanuit het buitenland en ook FC Groningen had reeds interesse in de middenvelder.

Interesse uit Duitsland

Kwakman kon in de zomer van 2010 vertrekken naar de Duitse club 1. FC Augsburg. Die club haalde in die zomer onder meer ook al Gibril Sankoh van Groningen. Van een transfer kwam het toen echter niet.  "Ik heb mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij alles maar af moet blazen”, vertelde hij tegenover BN/De Stem.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in