De derde speelronde in de Eredivisie staat op het programma. In negen wedstrijden wordt op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 augustus 2010 gestreden om de drie punten. Een voorbeschouwing plus voorspelling op de wedstrijden in de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal.

Wedstrijd vrijdag

Excelsior-NEC 

Het spits wordt vrijdag afgebeten door Excelsior en NEC. Laatstgenoemde club gaat op dit moment samen met PSV aan de leiding in de Eredivisie. De équipe van coach Wiljan Vloet won vooralsnog zijn twee duels en gaat de wedstrijd tegen Excelsior in als de favoriet. De ploeg uit Rotterdam won afgelopen speelronde  verrassend in eigen huis met 3-2 van stadgenoot Feyenoord. Verwacht wordt dat NEC het initiatief zal krijgen in het duel en Excelsior zal loeren op de counter. Ideaal voor de Rotterdammers, daar ze in Guyon Fernandez een snelle spits in huis hebben.

Voorspelling: 2-1

Wedstrijden zaterdag

Vitesse-FC Twente

Op vrijdag staat er één duel op de rol, een dag later staan er vier duels op de planning. Om 18:45 uur start Vitesse in eigen huis tegen FC Twente. De Arnhemmers werden reeds volledig eigenaar van de rijke zakenman Merab Zjordania. De Georgiër wil grote namen naar Gelredome halen. Verwacht wordt dat in het duel met de landskampioen nog geen nieuweling bij de selectie zit. Het huidige seizoen verloopt redelijk voor de Arnhemmers. Zo werd er gewonnen van ADO Den Haag, maar werd er verloren in de Amsterdam ArenA van Ajax. Twente daarentegen speelde vooralsnog twee duels gelijk. De landskampioen speelt goed voetbal, maar vindt het net vooralsnog sporadisch.

Voorspelling: 0-1

FC Groningen-De Graafschap

Een uur later trappen FC Groningen en De Graafschap af. Doordat laatstgenoemde club is gepromoveerd naar de Eredivisie, is het weer een ouderwetse strijd tussen Boeren en de Superboeren. Van de twee edities in stadion Euroborg wist Groningen er één te winnen. De allereerste wedstrijd in De Groene hel werd gewonnen door de gasten uit Doetinchem. In dit duel moet de ploeg het doen zonder de geschorste Purrel Fränkel. In de meeste gevallen verslaat Groningen in eigen huis de minder aangeschreven ploegen.

Voorspelling: 3-0

Heerenveen-NAC

Het laatste duel dat eveneens om kwart voor acht wordt afgewerkt is dat tussen Heerenveen en NAC. Beiden wisten dit seizoen nog maar één punt bij elkaar te sprokkelen. De club uit Breda begon het seizoen op -1 waardoor de ploeg nu op nul behaalde punten staat. Het duel tussen NAC en Heerenveen is er één tussen twee ploegen die meestal eindigen bij de eerste negen in de Eredivisie. Afgelopen seizoen was dat echter anders. NAC moet het in Friesland doen zonder de geschorsten Jens Janse en Danny Gorter.

Voorspelling: 1-1 

 

Ajax-Roda JC 

De laatste wedstrijd op de zaterdag is die tussen Ajax en Roda JC. De Amsterdammers gaan voor hun tweede overwinning in eigen huis, daar waar Roda JC juist op jacht gaat naar de tweede uitoverwinning dit seizoen. De club uit Kerkrade kan zich vaak prima staande houden in de ArenA. Het is echter wel zo dat als we een blik op de geschiedenis werpen Ajax de meeste overwinningen heeft geboekt op de équipe uit Kerkrade. Dit seizoen heeft voor beiden vooralsnog één overwinning gebracht. Ajax moet het nog één wedstrijd doen zonder de geschorste Luis Suarez, iets wat Roda goed uitkomt.

Voorspelling: 2-1

Wedstrijden zondag

Op zondag staan er eveneens vier duels op het programma.
 

Heracles-Feyenoord

Het duel tussen Heracles en Feyenoord is vooral bij de thuisploeg ééntje waar de supporters zich op verheugen. De jonge ploeg uit Rotterdam heeft het eigenlijk altijd lastig in het Polman Stadion. Doordat Heracles met veel strijd voor de dag komt en wordt gesteund door een zeer fanatiek publiek kan het er wel eens gaan spoken. Doordat Feyenoord met een jeugdig elftal aantreedt, zijn er zeker kansen voor de ploeg van coach Peter Bosz.

Voorspelling: 1-0


VVV-Venlo-ADO Den Haag

Een duel tussen twee degradatiekandidaten. Degene die dit duel wint doet een goede stap richting een goede klassering op de ranglijst. In de Koel is het veel gezellig en het publiek kan ook in Venlo ervoor zorgen dat de ploeg extra gebrand is op een overwinning. Ditzelfde geldt overigens voor ADO. Beide ploegen hebben de kwaliteiten om van elkaar te kunnen winnen, maar zijn eigenlijk aan elkaar gewaagd.

Voorspelling: 1-1

Utrecht-Willem II

FC Utrecht is in vorm, Willem II daarentegen niet. De laatste weken spreekt vriend en vijand vol lof over de verrichtingen van de Domstedelingen. Tilburg en omgeving moet dit seizoen ernstig rekening houden met het strijden tegen degradatie. Verwacht wordt dan ook dat de thuisploeg dit duel zal winnen. Enige nadeel kan zijn dat de ploeg van coach Ton du Chatinier het deze week in de Europa League opneemt tegen Celtic. Een zware wedstrijd in de benen zorgt natuurlijk voor vermoeidheid.

Voorspelling: 2-0

PSV-AZ

De topper van deze speelronde is het duel tussen PSV en AZ. De Eindhovenaren zijn momenteel samen met NEC koploper in de Eredivisie. AZ heeft daarentegen nog maar twee punten bij elkaar gesprokkeld. Bij de Alkmaarders speelt op dit moment voormalige PSV'er Dirk Marcellis, terwijl Jeremain Lens juist de omgekeerde weg bewandelde. Onder leiding van Ola Toivonen heeft PSV in dit prille seizoen al laten zien waar het toe in staat is. Wat AZ – treedt waarschijnlijk aan zonder echte aanvaller – precies in zijn mars heeft, is eigenlijk nog onbekend.

Voorspelling: 1-0


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in