In 2006 kwamen pokemon Diamond en Pearl uit voor de Nintendo DS. 15 jaar later zijn Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl eindelijk uitgebracht. Deze herbeleving van de originele spellen brengt het spel weer terug voor heel veel mensen en nu is het te spelen op de Nintendo Switch. Deze remakes zijn door fans wereldwijd lang verwacht en nu zijn ze er eigenlijk. Maar wat voor spellen zijn deze remakes en hoe wordt een spel voor de Nintendo DS met twee schermen nu op één scherm gespeeld?

De stijl en kwaliteit

De originele pokemonspellen hadden een iconische stijl van poppetjes, waarbij het hoofd groot en duidelijk was, maar het lichaam wat kleiner. Deze “Chibi-stijl” is voor veel mensen nogsteeds enorm iconisch en nostalgisch. De laatste jaren is Pokémon hiervan weggegaan, sinds de 3D varianten van de Pokémon spellen op de Nintendo 3DS en op de Switch. Deze remakes gaan weer terug naar die Chibi-stijl, maar brengt deze wel naar 3D toe. Het spel is in een 3D omgeving gebouwd, maar de karakters hebben nog wel hun Chibi-formaat. Hiermee blijft het spel trouw aan de originele spellen uit 2006, maar wel in de kwaliteit van wat we tegenwoordig gewend zijn. Verder is de muziek vernieuwd en verbeterd, maar zijn het nog wel de nostalgische muzikale thema’s die in de originele spellen ook te horen waren. Er is zelfs een optie verborgen in het spel die je kunt ontgrendelen, die de vernieuwde muziek vervangt door de muziek van de originele spellen.

Veranderingen aan het spel

Omdat het spel een remake is van de originele spellen, is het verhaal of de wereld niet veel anders dan dat het vroeger was. De steden en de routes zijn hetzelfde dat ze waren in de originele spellen. Dat wil niet zeggen dat er helemaal niks veranderd is. Zo zijn er een aantal flinke aanpassingen gedaan aan de Ondergrond en aan de gebeurtenissen na de verhaallijn van het spel. De Ondergrond is een plek waar je vroeger fossielen kunt vinden, maar nu zijn er ook wilde Pokémon te zien die nergens anders in de wereld te vinden zijn. Ook kun je Pokémon nu met je mee laten lopen. Zo kan je favoriete Pokémon achter je aanrennen door de wereld, op zoek naar avontuur.

Altijd wat te doen

De Pokémon spellen staan bekend om het thema “Vang ze allemaal” en dat is ook weer zeker mogelijk in deze spellen. Zo kun je alle 493 verschillende Pokémon van de eerste 4 generaties in het spel vinden en vangen. Sommige Pokémon kun je maar in één van de twee spellen vinden, maar dan kun je ze wel ruilen met een vriend die het andere spel heeft, zodat je ze toch allemaal kunt vangen.

Natuurlijk staat Pokémon erom bekend dat je wilde beesten kunt vangen en temmen, maar dat is niet het enige spel waar dat kan. Lees in dit artikel meer over ARK: Survival Evolved, een spel in een grote open wereld waar je dinosaurussen kunt vangen en temmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in