Als je de pech hebt om niet meer tot het nijvere werkvolk te mogen behoren omdat je heel erg oud bent, zeg maar 40+, dan mag je deze dagboek-achtige tekst niet missen!

Om je een indruk te geven van waar ik mee bezig ben om aan werk te komen en ik overdrijf niet:

Actie

Alle kranten en regionale en lokale uitgaven in de buurt heb ik al benaderd. Alle bedrijfsterreinen in de regio Breda heb ik te voet afgestruind en me bij zowat ieder bedrijf gemeld, folders achtergelaten, mails nagestuurd, nagebeld. Alle bedrijven uit mijn oude werknemersnetwerk heb ik benaderd per mail en/of per brief. Alle scholen en hun koepelorganisaties heb ik al aangeschreven, met en zonder folder.

Social Media

Ik ben aanwezig op LinkedIn en op Twitter, op Hallo! Van de KvK, onder andere om traffic te genereren naar mijn site en op VillaMedia. Ik heb een website, twee weblogs die allemaal naar elkaar verwijzen en linken. En nee, ik word voorlopig geen lid van MKB-clubs à € 500 per jaar. En ik sponsor ook niet de Kiwanis, of de Rotary. Het geld is op. Simple as that.

Bijblijven

Ik ben thuis in, en me verder aan het bekwamen met:  Windows 7, Adobe CS 3 pakket, Publisher, SEO en SEA marketing, de nieuwe Paint en Vista via thuisstudie. Veel werkgevers weten überhaupt niets van deze software en werken nog met Word 1997 bijvoorbeeld. Van LinkedIn hebben er vele nog niet eens gehoord bleek onlangs tijdens een vergadering van deze groep topondernemers. Ahum.

Ik bezoek de Open Coffees in Breda en Oosterhout, MKB bijeenkomsten en netwerkavonden. Daar zie ik ook verrassend weinig bobo's. Die zijn zeker de Mercedes aan het poetsen.

Acquisitie en netwerken

Ik acquireer via VillaMedia, Freelance.nl, Todio.nl, Offerti.nl en Multiofferte.nl.

Ik bezoek Paranormaalbeurzen (daar is mogelijk ook business voor mijn tekstbureau te halen) en Business Meeting Brabant. Ik organiseer gratis toegankelijke oriëntatiebijeenkomsten op spiritueel vlak (25-50 bezoekers per keer) en verspreid daar folders en kaartjes van mijn diensten. Ik zorg voor PR in de regionale krant en op de lokale radio.

Ik ben vrijwillig redacteur bij De Oosterhoutse Carnavals Glossy Kiekerekie met een oplage van 25000, die worden gratis verspreid en daar zit natuurlijk ook een heel netwerk aan vast.

Ervaring

Gemeenten werken vaak met openbare inschrijvingen via Aanbestedingskalender.nl. Maar als je door wilt dringen moet je vaak kunnen bewijzen dat je A) drie jaar of langer bestaat en B) een bepaalde omzet gemiddeld hebt gerealiseerd. Zo niet, jammer dan. Kranten en dergelijke vragen om journalistieke opleidingen ondanks het feit dat veel van hun hoogopgeleide redacteuren aan de lopende band taal-, stijl- en spelfouten maken. Al deze doelgroepen heb ik benaderd en dat doe ik steeds zodra zich een kans voordoet.

Euro’s

Inmiddels ligt in NL de marktprijs voor 5 A4’tjes op totaal  € 17,50 bruto ! Als ik offreer en na een kwartiertje nabel ben ik vaak de dertigste of nog erger. Sommige prospects krijgen 150 reacties op hun offerte-aanvraag waarna zeker 60% van de offreerders nabelt. Daar ben ik er ook eentje van. Die aanvragers weet niet wat hen overkomt sluiten hun site en mailadres af wegens het overstelpend aantal reacties. Vervolgens kiezen ze iemand uit de buurt. Heel fijn als je niet in Amsterdam of Rotterdam woont.

Ik solliciteer intussen uit zowel noodzaak als verplichting en ik word alleen geselecteerd voor flexwerk à € 8,70 per uur bruto met inbegrip van avond- en weekendtoeslag voor een maximum van 16 uur per week! Graag HBO niveau, vragen die slavendrijvers dan ook nog. Dat ik door het aannemen van flexwerk mijn recht op uitkering zou kwijtraken kan die 50-plussende werkgevers  niets schelen. En nee heren, met die slavenfooi red ik het niet in deze maatschappij, ondanks uw zogenaamde genereuze (mag ik even braken) aanbiedingen van uw callcenter. En voor de slaapkezen en fantasten onder de lezers dezes: In Duitsland, België, Frankrijk en Spanje is het minstens net zo erg. Om maar niet te spreken over Engeland, Griekenland en Portugal.

Dag en nacht

What else can I do. Een dag heeft ook maar 24 uur en ik ben ook geen dertig meer hè. En geen veertig. En zelfs geen vijftig. Maandagavond zat ik om 23:00 uur nog een offerte te maken. En net als bij veel sollicitaties (vanaf week 14 nu alweer 49x) krijg ik zelfs dan geen reactie.

Lekker schelden

Ik chargeer hier graag even, dus hou me ten goede. Maar volgens mij maak ik als 56-jarige viriele, actieve, intelligente (IQ 124, onlangs nog gemeten tijdens een assessment), gezonde, ambitieuze werkwillige zelfsturende werkzoekende Product Manager geen enkele kans op werk. Intussen heb ik een Tekst & Adviesbureau opgericht en dat is leuk, want de hele dag gamen is erg saai. En het geldverslindende UWV-flutidee om mijn categorie te laten solliciteren via LinkedIn gaat voor geen meter werken, dat kan ik garanderen.

Ik heb me lang ingehouden maar dat helpt ook niks, dus het moet er nu maar eens uit: ik zou meer kans op werk maken als ik een motorisch gestoorde debiele allochtone autistische schizofrene pyrofiel (iemand die kindertjes in brand steekt) met puisten en vet haar van 13 jaar oud zou zijn, of een moordenaar als Joran van der Sloot. Die krijgt tenminste nog reacties.

Ik bedoel maar, een beetje wind mee zou ook wel eens fijn zijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in