Horecavloeren zijn uniek en moeten dan ook unieke eigenschappen hebben. Zo kan het niet zo zijn dat er personeelsleden of zelfs klanten uitglijden omdat de vloer in het restaurant of keuken te glad is. Naast de anti-slip eigenschappen is de tweede meest belangrijke eigenschap de vloeistofdichtheid van de vloer. Gevolgd door de eigenschap van de juiste stilte. Lees in dit artikel de beste eigenschappen van een horecavloer. Maar bekijk ook de mogelijkheden van kleurencombinaties of accessoires.

Horecavloeren zijn de ideale bedrijfsvloeren

Een horecavloer is van grote waarde voor een bedrijf. Wordt er namelijk gekozen voor een verkeerde vloer dan kan dit voor grote gevolgen zorgen. Kies daarom altijd voor een goede bedrijfsvloer/horecavloer met de juiste eigenschappen. Welke eigenschappen dat zijn is in dit artikel te lezen. Zo is het belangrijk dat het personeel en de klanten niet uitglijden vanwege de afwezigheid van een antislip laag. Zeker niet als de vloer al een paar jaar ligt is het van belang dat de vloer nog steeds veilig is. Maar zeker ook als de vloer net geplaatst is, is het van belang dat er rekening wordt gehouden met de juiste antislip laag. Maar ook vloeistofdichtheid en het gemak van onderhoud is van belang bij een horecavloer.
 

De klasse van de afwerking van een horecavloer

Een horecavloer moet klasse uitstralen. Zeker de vloer in de keuken of de vloer in een danszaal moet altijd een vloer zijn waarin je als eigenaar geloofd. De vloer moet er mooi uitzien en perfect gelegd zijn. Afwerkingen die iedereen ziet en waar iedere werknemer trost op kan zijn. Denk bij deze afwerkingen aan het gemak. Bijvoorbeeld een oplooptegel, een holplint voor de vloeistofdichtheid en een vloeistofdrempel om het geheel gemakkelijk te maken voor machines om te verrijden. Een vloer die dit mist is een vloer die niet geheel is afgewerkt. Hierdoor kunnen er snel problemen komen die grote gevolgen hebben. Bijvoorbeeld de holplinten die zijn uiterst gemakkelijk om de vloer één geheel te houden. Door dit ene geheel is het gemakkelijk om de vloer beter schoon te maken. Er gaat geen viezigheid tussen de naden zitten en al helemaal niet in de kieren van de hoeken. Een uitermate mooie manier om er zeker van te zijn dat een vloer binnen het HACCP systeem valt. 

Eigenschappen

Wat eerder al terugkwam was de vloeistofdichtheid. Zeker voor een horecavloer is dit het allerbelangrijkst. Een vloer moet tegen vloeistoffen kunnen zoals water, schoonmaakmiddelen, oliën en verschillende chemicaliën. De andere eigenschappen zijn structuren en geluiddempend. Structuur is van levensbelang vanwege veiligheid en normen die worden gesteld in de branche. Binnen vloersystemen zijn er drie verschillende structuren: vlak, antislip en korrel. De antislip wordt het meest gebruikt omdat dit van belang is bijvoorbeeld achter de bar of in de keuken. Zo moet de horecavloer vertrouwen uitstralen. Als de vloer goed te belopen is kunnen de personeelsleden veel beter en vooral sneller werken. Maar denk eens aan de gevolgen als er bijvoorbeeld een personeelslid uitglijdt. Zo kan een keuken personeelslid bijvoorbeeld vallen met een grote pan kokend water over zich heen. Dat is natuurlijk het ergste wat een kok kan overkomen. Maar ook in mindere maten als een serveerster bij klanten aan de tafel staat en ze glijdt een klein beetje uit, waardoor er drinken over de klanten heen valt. Hier schaamt de serveerster zich natuurlijk voor maar eigenlijk is het de schuld van de vloer.
 
Kies daarom een goede vloer een vloer waar je op kan vertrouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in