Nog niet zo lang geleden was thuiswerken de heilige graal van een succesvol werkproces. Tegenwoordig is het voor velen zelfs bittere noodzaak om thuis aan de slag te kunnen. Wat echter wel voor veel mensen blijkt, is dat het werken in eigen huis wat minder rustgevend verloopt dan vooraf wordt gedacht. Die lastige collega’s zijn toch wel fijn om in de buurt te hebben bijvoorbeeld. Hoe zorg je dan voor een thuiskantoor dat je toch optimaal laat presteren? Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden die je kunt toepassen. Let op het volgende.

Een eigen plek creëren

Het begint natuurlijk allemaal met het creëren van een eigen plek. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je zorgt voor een eigen kamer die je als kantoor kunt inrichten. Daar zorg je voor een bureau en de digitale middelen die je ook zou gebruiken op kantoor. Op die manier kom je zo dichtbij de echte werkbeleving als mogelijk. Dit is belangrijk, want op die manier kan je ook gemakkelijker thuis in dezelfde flow komen die je ook op kantoor hebt. Met als gevolg dat je dus ook beter gaat presteren. Dit is alvast een goed begin.

Een gezonde omgeving verzorgen

Natuurlijk is het ook belangrijk om te zorgen dat jouw thuiskantoor een gezonde omgeving is om in te werken. Dat betekent dus dat je er slim voor moet zorgen dat de omstandigheden optimaal zijn. Je hebt bijvoorbeeld een aantal kantoorplanten nodig. Ook zorg je voor goede airconditioning en heb je bij voorkeur een raam waar voldoende licht doorheen komt en dat gewoon open kan voor frisse lucht. Al deze zaken dragen bij aan beter prestaties. Zorg hier dus altijd wel goed voor wanneer je de ruimte gaat inrichten.

Het geluid van de werkdag

Een factor die tot op heden slecht te beïnvloeden was, was het juiste geluid dat hoort bij een werkdag. Het is natuurlijk flink anders of je op een kantoor met typische kantoorgeluiden zit, of thuis in een stille ruimte met spelende kinderen in de verte op de achtergrond. Daarom zijn er tegenwoordig apps en websites die werkgeluiden voor je nabootsen. Op die manier kan je dus zorgen dat je meer het gevoel hebt dat je gewoon tussen je collega’s zit. Alle bekende geluiden, van tikkende pennen, tot een airco tot papier en kopieerapparaten, komen voorbij. Zo voel je je er dus direct ook op je plek.

Alles naar eigen hand zetten

Het voordeel van deze apps is dat je veel invloed hebt op de instellingen. Je kunt dus geluiden kiezen die bij jouw kantoor passen. Dit maakt het dus nog beter mogelijk om alles naar je eigen hand te zetten. Het is in dat opzicht niet anders dan het kiezen van de ideale stoel en het ideale bureau om optimaal te presteren. Verdiep je dus eens goed in alle mogelijkheden die je hebt en ga aan de slag in je eigen optimaal ingerichte kantoor. Zo zal je meer uit je mogelijkheden halen dan je ooit had gedroomd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in