Internetmarketing werd lange tijd gezien als een soort sleepnetmethode. Je kon er grote groepen mee bereiken die in algemene termen zochten. Wanneer je meer specifiek aan de slag wilde, dan werd dat al snel een ander verhaal. Die tijd is echter wel voorbij. De ontwikkelingen die momenteel online plaatsvinden, maken het beter dan ooit mogelijk om als plaatselijke ondernemer ook plaatselijk je slag te slaan. Het is dan wel van groot belang om dit op de juiste wijze aan te pakken. Door de ontwikkelingen beter te duiden, weet je precies wat jou als ondernemer te doen staat.

Zoek de juiste website
Een belangrijke ontwikkeling die het voor ondernemers makkelijker maakt, is de opkomst van de plaatselijke nieuwssite. Dit is te vergelijken met de huis-aan-huis bladen die in Nederland altijd succesvol zijn geweest. Meer en meer zijn er websites van goede kwaliteit te vinden die zich uitsluitend op een bepaalde stad of regio richten. Met als voordeel dat je er als ondernemer dus ook jouw doelgroep kan vinden, wanneer je regionaal werkt. Dit werkt natuurlijk flink beter dan de meer algemene vorm van adverteren die gebruikelijk was in de internetwereld. Deze website vormt de basis voor jou.

Bied aantrekkelijke content
Adverteren kan je met een simpele banner doen. Toch is er een meer aantrekkelijke methode die je meer kan bieden. Het schrijven van goede content is wat dan nodig is. Door bijvoorbeeld een advertorial te laten plaatsen bereik je bovendien meer. Niet alleen kom je direct onder ogen bij je doelgroep. Wanneer je de kans aangrijpt om ook een link te plaatsen, kan je bovendien je vindbaarheid vergroten. Dit is een moderne manier van linkbuilding voor ondernemers. Omdat je adverteert op een nieuwssite, weet je dan ook direct zeker dat je met een betrouwbare bron werkt.

Toon je kennis en professionaliteit
Wat je niet mag vergeten, is dat de wereld van adverteren flink veranderd is. Dit komt mede door de manier waarop het internet in elkaar steekt. Zo is het bijvoorbeeld niet aantrekkelijk om slechts met wat reclameslogans te komen. Veel beter is het om direct te tonen dat je als ondernemer kennis van zaken hebt. Dit helpt bovendien ook bij het vergroten van je vindbaarheid. De algoritmes van de zoekmachines zijn zo sterk geworden, dat zij dit kunnen herkennen. Een tekst die puur voor het verhogen van de vindbaarheid is geschreven redt het niet meer.

Durf je markt te vergroten

Wanneer je eenmaal aan de slag bent gegaan, dan kan je natuurlijk ook eens verder kijken. Het is zeker een goede optie om je markt op de lange termijn steeds iets verder te vergroten. Op die manier kan je namelijk de nodige groei bereiken die een bedrijf gezond en levensvatbaar houdt. In dat opzicht kan je dan dezelfde tactiek en strategie blijven gebruiken als je deed bij plaatselijk adverteren, je zoekt alleen naar media die beter passen bij het soort doelgroep waar je je in de nieuwe situatie op richt. Dit maakt het aantrekkelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in