De 19-jarige Alice keert terug naar de magische wereld die ze voor het eerst betrad als klein meisje. Ze beleeft een fantastische reis op zoektocht naar haar ware bestaan, waarin ze probeert een einde te maken aan het regime van de rode koningin.

Algemene Informatie

Naam Alice in Wonderland
Jaar 2010
Budget € 163,96 miljoen [1]
Productie Walt Disney Picture [1]
Regisseur Tim Burton [2]
GDSM* Disney

(*GDSM: Genre op DeSchrijver Manier)"Alice

Mijn Mening

Door de publiciteit van Disney over de film en omdat Johnny Depp erin speelt, werden mijn verwachtingen heel hoog. Onder andere door die te hoge verwachtingen, ben ik erg teleurgesteld. Ten eerste, Johnny Depp zit hellemaal in de make-up en is omringd met specials effects. Dus je herkent hem nauwelijks. Wel blijft hij goed in zijn rol. Je denkt haast dat hij in het dagelijks leven zo is. Ten tweede, Disney heeft geprobeerd zijn kinderachtige imago weg te halen door in het begin zo’n typische Harry Potter-intro te maken.

Met spannende muziek in het begin zie je geschreven: A film by Walt Disney Picture,met donkere wolken als achtergrond. Nadat dat weg gefaded is komt de tekst Alice in Wonderland in reusachtige letters op het beeldscherm.

Het vervelende van de film was de doorzichtigheid van de film. Letterlijk. Ook weet je pas op het einde van de film waarom de titel Alice in Wonderland is. Wel was het zo dat de karakters leuk gevonden zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen trekjes, goede specials effects en een mooi verhaal, maar dat is het dan ook.

De film eindigt op z’n Disney’s,“Ze leefden nog lang en gelukkig.”

De Mening van de Kranten

"Het klinkt vreemd in het verlengde van een Tim Burton film maar het geheel komt nogal ongeïnspireerd en vlak over."
Mooviemachine – 15/03/2010

"Tim Burton geeft met zijn versie van Alice in Wonderland een prachtig uitzicht op Carrolls betekenisvolle absurdisme, al blijft het vooral bij kijken."
De Telegraaf – 11/03/2010

"Veel scènes maken een matte en niet zozeer ‘duistere’ alswel lichtelijk deprimerende indruk; alsof er alleen tussen negen en vijf aan Alice in Wonderland is gewerkt."
NRC Handelsblad – 11/03/2010

"Alice in Wonderland is de eerste 3D-film van Burton, maar ook zonder die derde dimensie is de film vermakelijk, dankzij de geestige bijrollen."
NU.nl – 10/03/2010

Trailer

Engels versie: ENGELSE VERSIE HIERO!

www.popcornmeter.nl/film/380/2/Alice-in-Wonderland-3D.html#recensies,  [1] wikipedia.org, [2] adisney.go.com/disneypictures/aliceinwonderland/#/epk/film/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in