Vandaag kreeg ik een rij-impressie van de Suzuki SX4 onder ogen. Er stond laatst zo'n Suzuki bij mij in de straat geparkeerd en ik vond het wel een leuke auto om te zien, zeker van de buitenkant.

Rij-impressie

"Een leuk dingetje". Dat zou een goede vriend van mij gezegd hebben. Hij valt wel op de stoere looks van zo'n mini-SUV en hij is zelfs naar Frankrijk verhuisd om daar met zo'n soort wagen over zijn landerijen te kunnen crossen. Maar ja, een Fransman rijdt geen Suzuki, dus houdt hij het bij een Renault Scénic 4×4, vol met de bekende Franse krassen en deuken. Hij integreert daar zo te zien prima, dus een plaatselijke inburgeringscursus is aan hem niet besteed.

Maar omdat hij niet echt veel verstand van auto's heeft was ik benieuwd naar de professionele mening van een echte autojournalist.

Outdoorlook

Volgens de rij-impressie van de redacteur van Autoweek beschikte de geteste versie, naast alle gebruikelijke zaken die bij een auto horen, zelfs over een 'outdoorlook'. Wow, dacht ik, een auto met een luikje voor je knoflookstrengen, dat is echt uniek. Maar ik had het mis! Het ging helemaal niet over een luikje voor de look, het Belgische woord voor knoflook. Het was een Engelse look, en dat had niks met knoflook te maken. Wel met de uiterlijke opsmuk van die kleine, dappere zakjapanner.

Indoorlook

Een outdoorlook. Ik dacht daar even over na in het kleinste kamertje van mijn huis. Daar ga ik altijd zitten als ik een probleem moet tackelen. Een outdoorlook….dan moest er dus ook een indoorlook zijn! Direct drong zich de vraag op welke auto daar het beste aan zou voldoen. Een Rolls Royce misschien of een Bentley; die geven je nogal een huiselijk gevoel. Of nee, een Suzuki Alto, want die is zo klein dat je die in je hal kunt parkeren als je een beetje ruim woont. Dàt is pas indoorlook!

Kletskoeklook

Het probleem was zo lastig op te lossen dat er inmiddels een hele rij huisgenoten voor de deur van mijn denkhokje stond. Maar in een vlaag van verbijsterend inzicht kwam ik erachter dat de broodschrijvende redacteur één ding over het hoofd had gezien. Alle auto's zijn immers gebouwd op buitengebruik. Dus ze hebben allemaal een outdoorlook! Dus zijn conclusie was echte kletskoeklook.

Autoweek van aan paar weken geleden. Ik had deze tekst nog op de 'plank' liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in