De Carnaval is het feest van het loslaten. Alles van het dagelijks leven wordt even vergeten en er wordt echt feest gevierd.

Een compleet ander mens in carnavalskleding

"ouderenDe Carnaval is het feest van het loslaten. Alles van het dagelijks leven wordt even vergeten en er wordt echt feest gevierd. Om echt alles achter je te laten kun je je verkleden tijdens het carnaval. Vergeet even je mantelpakje, je nette pak of je dagelijkse kloffie van een spijkerbroek plus trui. Kruip in de huid van iemand anders. Je leeft even voor vier dagen een ander leven. Dat kan door verkleed te gaan tijdens de carnaval. Carnaval is vooral in het zuiden van Nederland een eeuwenlange traditie. In de Katholieke gedeelten van Duitsland, België en Oostenrijk viert men over het algemeen ook op de "Nederlandse manier" carnaval.

Wanneer je je verkleed gaat tijdens de carnaval, gaat er wat door je heen. Een gevoel van euforie. Ben ik dat? Ja. Wees voor even die mooie prinses. Vecht met Kapitein Haak mee als een echte piraat. Doe de pruik met lange haar op en wat schmink of make-up op je gezicht en het wordt al aardig wat. Neem nog wat accessoires erbij zoals een spiegeltje voor de prinses of een sabel voor de piraat. Zo, nu kun je tevoorschijn komen. Welkom in je nieuwe leven als prinses of piraat. Als de alcohol rijkelijk vloeit is het vaak extra makkelijk om in je rol te komen, zo kom je de meest hilarische samenstellingen van figuren tegen op straat. Alleen bij carnaval is het mogelijk om Daffy Duck met Kuifje te zien zoenen.

Opvallen of vermommen met carnavalskleding

Zelfs vogels verkleden zich en zoals de kiekendief verkleed gaat als vrouw. Dit doet hij om niet op te vallen. Mannen kunnen zich als astronaut verkleden en vrouwen als Katy Perry. Op deze manier kun je jezelf verbergen in kleding. Wil je echt onherkenbaar zijn neem dan bijvoorbeeld een hondenkostuum of een pak van Batman. Met het hondenhoofd op je kop of het masker voor je ogen herkent niemand jou meer. Als vrouw is carnaval altijd de perfecte mogelijkheid om iets gewaagds en sexy te dragen, je hebt immers een goed excuus om je in dat strakke catwomen outfit te wurmen die je al een tijd in de winkel hebt zien liggen.Wil je echt even de echte wereld helemaal vergeten? Ga dan als stripheld. Ga als Popeye of Winnie de Poeh of Goofy. Onherkenbaar opvallen, dat kan uitstekend met carnavalskleding.

Samen verkleed gaan met de carnaval

Samen verkleed gaan is nog leuker! De carnavalskleding kan dan op elkaar afgestemd worden. Er bestaan dezelfde kostuums voor mannen en vrouwen. Er zijn kerstkostuums, cowboypakken, soldatenpakken en gangstertenues voor zowel mannen als vrouwen. Ga bijvoorbeeld als Obelix om Asterix te assisteren. Je kunt ook samen inwoners uit de middeleeuwen spelen of jullie komen zogenaamd uit Egypte. Wacht even, morgen kun je weer veranderen. Dan hijs je jezelf in een pilotenpak en ga je als Leonardo di Caprio de meest wilde avonturen beleven zoals in de film 'Catch me if you can.'
Door het carnaval verkleed te vieren ben je even een beroemdheid.

http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20031209_carnaval01
http://nl.wikipedia.org/wiki/Carnaval

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in