Gratis online (thuis) geld verdienen, je wordt er (meestal) niet snel rijk mee, maar kunt er wel een leuk zakcentje mee (bij)verdienen.

Hobby fotograaf

Maak je leuke, interessante of schitterend mooie foto’s? Dan kun je deze gratis publiceren op Dreamstime of Shutterstock. Via deze sites worden (door bijvoorbeeld reclamebedrijven) foto’s gekocht. Als ze jouw foto kopen,verdien je hier aan. Jouw foto’s worden gekeurd en in het begin misschien vaak afgekeurd, maar de aanhouder wint. Mits je natuurlijk wel foto’s van goede kwaliteit aanbiedt.

Professionele fotografen

Stockphoto is een internationale site, waar veel kopers komen, selectie en keuring is heel streng, maar je kunt hier ook meer/veel verdienen met een foto.

Nationale beeldbank is een Nederlands stocksite, met als voordeel dat alles in het Nederlands is en je ook via een en Nederlandse bankrekening wordt uitbetaald. Maar ook hier geldt een strenge keuring.

Fotolia.com  is werkzaam in 22 landen en heeft daardoor een grote mix aan foto’s. Fotolia is een van de grootste professionele stocksites.

Je eigen fotowinkel 

Vind je het ook zo lastig dat iedereen altijd om jouw foto’s vraagt en dat je die dan maar weer gratis (of tegen inkoopsprijs) aan iedereen (je vrienden, familie, kennissen en buren) verstrekt? Open dan je eigen fotowinkel op Oypo. Zet je foto’s in deze gratis fotowinkel, bepaal de prijs en verwijs iedereen die jouw foto’s graag wil hebben, naar je winkel. Iedereen kan hier je foto’s bestellen en betalen. Oypo regelt de afhandeling en krijgen 20% (commissie) van de opbrengst .

Filmpjes

Plaats jouw filmpje(s) op youtube, zet de functie “advertenties tonen”aan. Wordt je filmpje veel bekeken en heb je een Google Adsense account dan kun je hiermee geld verdienen. Veel geld zelfs als je filmpjes veel en vaak worden bekeken.

Online artikelen schrijven

Vind je het leuk om artikelen te schrijven over dingen die jou bezighouden of interesseren? Dan kan je hiermee geld verdienen. Als je eenmaal een artikel geschreven en geplaatst hebt, hoef je er verder niks meer aan te doen. Het artikel, mits het gelezen wordt natuurlijk, blijft geld opbrengen. Om met online artikelen te kunnen verdienen, moet je een account hebben bij Google Adsense.

Als je je aanmeldt, krijg je een pub-code waardoor jouw verdiensten, (dit is het aantal keren dat er iemand je artikel leest en/of aanklikt) worden bijgehouden en worden uitbetaald. In Nederland krijg je vanaf € 70,00 betaald. Dat uitbetalen gaat via U.S.A. je moet hier dus nog wel belasting over betalen. De verdiensten van Google Adsense moet je zelf bij de belastingdienst opgeven.

Bij Todio.nl kun je artikelenschrijven over wat je zelf leuk vindt. Tevens kun je op deze site de geschreven artikelen vertalen. Bij Todio krijg je uitbetaald naar ratio. Of te wel hoe meer artikelen  je schrijft en/of vertaalt, hoe hoger je verdiensten worden. Jouw statistieken zijn dagelijks inzichtelijk.

Bij Infonu.nl krijg je 50% van de opbrengst van je artikel. Zij sturen je elke week een statistiek over je geplaatste artikelen.

Infoyo is ook nog een site waar je, je eigen artikelen kunt aanbieden.

Online verkopen

Je hebt nog mooie spulletjes die je graag wilt verkopen dan kan dat bijvoorbeeld via Marktplaats.nl, maar er zijn meerdere tweedehands verkoopsites. Bijvoorbeeld Speurders.

Heel veel mensen zoeken en kopen tweedehands spullen op Marktplaats. Het plaatsen van de advertentie’s is niet moeilijk en kan met of zonder foto(s). De advertentie’s met foto worden vaker en beter bekeken en verkocht.

Let op het plaatsen van sommige advertenties op Marktplaats moeten wel betaald worden, zoals de advertenties van auto’s en beroepen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in