In dit artikel lees je hoe je snel kunt afvallen met hardlopen. Afvallen met hardlopen is niet moeilijk. Mensen zijn namelijk gemaakt om te hardlopen. Hardlopen is een hele gezonde en natuurlijke manier om af te vallen. Hardlopen en dus ook snel afvallen is erg goed vol te houden. Dit komt door de vele voordelen die hardlopen heeft. Hoe dit allemaal werkt zal je verderop in dit artikel lezen. Wil jij ook afvallen met hardlopen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder.

Hardlopen, natuurlijk afvallen

Hardlopen is de natuurlijke manier voor mensen om af te vallen en op gewicht te blijven. Omdat hardlopen in de westerse wereld voor veel mensen niet nodig is, hebben veel mensen overgewicht. We hoeven in Nederland bijvoorbeeld niet te jagen op wilde dieren. Ook als we ergens heen willen kunnen we bijvoorbeeld de fiets, trein of auto pakken. Hardlopen lijkt in eerste instantie niet meer zo nodig tegenwoordig. Maar is dit wel zo? Het kan wel zo zijn dat we niet meer gedwongen worden door onze omgeving om te hardlopen, maar dit betekend niet dat we hardlopen niet meer nodig hebben. Om op gewicht te blijven en om slank te worden hebben we hardlopen namelijk wel nodig. Hardlopen is een natuurlijke truc om gezond te blijven, af te vallen en slank te blijven.

 Hoe werkt afvallen door hardlopen?

Er is een verschil tussen calorieën verbranding en vetverbranding. Als je in een hoge hartslagzone traint, dan verbrand je voornamelijk calorieën uit de koolhydratenvooraad in je spieren. Als je voornamelijk vet wilt verbranden, dan moet je zorgen voor een lage hartslag tijdens het hardlopen. Je kunt dan bijvoorbeeld rustig gaan joggen. Dit kun je langer volhouden en je spreekt voor een groot gedeelte je lichaamsvet aan. Lichaamsvet is eigenlijk een opgeslagen engergievooraad. Als je meer energie door voeding binnenkrijgt dan dat je lichaam verbruikt, dan kan je te veel lichaamsvet krijgen. Als je meer energie verbruikt dan dat je binnenkrijgt door je voeding dan kun je ondergewicht krijgen. Als je (te) snel gaat hardlopen dan heeft je lichaam snelle energie nodig, daarom wordt de vet vooraard nauwelijks aangesproken en wordt de energie rechtstreeks uit de spieren gehaald. Als je rustig gaat hardlopen, kan je lichaam je opgeslagen lichaamsvet als energiebron gebruiken. Hardlopen op een rustig tempo zal er dus voor zorgen dat je minder snel aankomt, op gewicht blijft of zal afvallen. Andere oorzaken zijn onder andere je stofwisseling en je voeding.

Beginnen afvallen met hardlopen

Hardlopen is dus een snelle, gezonde en natuurlijke manier voor afvallen. Om af te vallen kun je dus beginnen met hardlopen. Maar hoe begin je met hardlopen? Er zijn enkele situaties waarin je niet zomaar kunt beginnen met hardlopen. Bijvoorbeeld als je oud bent of als je veel overgewicht hebt. Het kan dan verstandig zijn om hier begeleiding in te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld begeleid worden om medische redenen, hiervoor kun je bij je huisarts terrecht. Via de zorgverzekering zijn er verschillende manieren waarop je begeleiding om af te vallen vergoed kan worden. Je overgewicht moet dan wel medisch gezien ongezond zijn. Ook op sportscholen kun je goed begeleid worden door afvallen met hardlopen. Daarnaast zijn er een aantal particuliere loopbegeleiders. Afvallen met hardlopen beginnen kan lastig zijn. Het kan goed zijn om gewoon eens een start te maken. Je maakt het jezelf moeilijk als je gelijk een doel gaat stellen, terwijl je nog helemaal niet gelopen hebt. Probeer eens een keer stukjes te joggen afwisselend met lopen. Zorg wel voor voldoende vocht, minimaal een halve liter water per half uur. In de ochtend hardlopen kan ook worden aangeraden omdat de vetvooraad dan meer wordt aangesproken. Als je begint met hardlopen, probeer dan vaste wekelijkse momenten te prikken waarop je in een lekker rustig tempo gaat joggen. Je kunt wandelend beginnen afwisselend met joggen totdat je ongeveer dertig minuten achter elkaar kunt joggen. Daarna kun je deze tijd steeds iets meer uitbreiden en zul je al snel een uur rustig kunnen hardlopen, los van je leeftijd of je gewicht. Rustig hardlopen is namelijk voor iedereen weggelegd! Hoe meer minuten rustige lichaamsbeweging, hoe meer vet je zult verbranden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het een patroon wordt om regelmatig te gaan hardlopen. Dan wordt het steeds leuker en is het makkelijk vol te houden.

Afvallen met hardlopen goed vol te houden

Afvallen met hardlopen is goed vol te houden omdat hardlopen veel voordelen heeft. Hardlopen helpt tegen stress, zorgt voor een goed gevoel, maakt je hoofd leeg, zorgt voor ontspanning, maakt slank, maakt ouder, maakt mentaal sterk, maakt fit, verbetert je leefstijl, vergroot je zelfvertrouwen, kost weinig tijd en kost weinig geld. Alle voordelen van hardlopen staan nogmaals beschreven in het artikel 'Alle voordelen van hardlopen'. Voordat je deze voordelen zult merken, zul je eerst moeten beginnen met hardlopen. En hardlopen begint met één eerste keer.

http://www.leerwiki.nl/Alle_voordelen_van_hardlopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in