Het is zo zonde, heel veel mensen hebben een fitness abbonement, maar heel weinig mensen maken hier maar gebruik van. Waarschijnlijk heeft dit te maken met luiheid en gemak, heel jammer, want fitnessen kan enorm leuk zijn. Naast dat fitness leuk is, is het ook nog eens gezond en goed voor de lijn.

Fitnessen

Fitness is eigenlijk een heel breed begrip. Als je gaat fitnessen kun je bijvoorbeeld gewichten gaan heffen, maar je kunt ook gaan hardlopen op de hardloopband. En je kunt ook meedoen aan groepslessen, zoals zumba. Hierdoor is fitness heel erg afwisseling en voor iedereen geschikt. Hou je er van om alleen te sporten en in je eigen tempo, dan kan dit, maar je kunt er ook voor kiezen om met meerdere mensen te fitnessen, als je meer houdt van gezelligheid.

Fitnessen is gezond, goed voor de lijn en het zorgt voor de nodige ontspanning. Het klinkt natuurlijk heel verleidelijk om na het werk voor de tv te gaan hangen en niks te doen, maar je zult je stukken beter voelen als je jezelf eerst een uurtje in het zweet gaat werken. Je krijgt er energie van. Bovendien weet je dat je gezond bezig bent geweest, dus ben je ook nog eens extra trots op je zelf.

De Fitnessvereniging

Fitnessen is iets heel breeds, dus er is ook keuze uit allerlei verschillende fitnessverenigingen. Er bestaan fitnessverenigingen die heel uitgebreid zijn. Denk hierbij aan meerdere groepslessen, fysiotherapeuten, persoonlijke begeleiding, sauna, maasage, enz. En er bestaan ook hele basis fitnessclubs, waar je alleen kunt fitnessen aan apparaten. Voor de eerste fitnessclub betaal je waarschijnlijk een stuk meer, maar heb je ook meer keuze. De laatste is een stuk goedkoper, maar heeft ook een beperkter aanbod. Kijk dus naar welke fitnessclub het beste bij jou past.

Gezondheid

Fitnessen is hartstikke goed voor je. Je werkt aan je conditie, aan je figuur en het zorgt voor de nodige inspanning maar ook ontspanning. Doordat je aan je conditie werkt, zul je je beter gaan voelen. Fitness is ook heel goed voor de lijn en iedereen weet dat als je vindt dat je er goed uit ziet, je hier meer zelfvertrouwen van krijgt. Meer zelfvertrouwen straal je weer uit naar andere mensen, en hierdoor zullen andere mensen ook vinden dat je er beter, vrolijker en zelfvertrouwder uit ziet.

Dus kom van je luie stoel af en geef je zelf een schop onder de kont om te gaan fitnessen. Weet je van jezelf dat je hierin weinig zelfdiscipline hebt? Zorg er dan voor dat je samen met iemand anders gaat, zodat je niet makkelijk kunt afzeggen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in