Stel dat je een of meer honden hebt. Je hebt net enkele feestdagen achter de rug en er moet nagedacht worden over de eerst volgende vakantie. Dan komt meteen de grote vraag: gaat de hond mee of niet?

Zie voor meer teksten, kijk ook eens op de blogs.

http://www.tekststudiocasper.nl

 

Hond mee op vakantie?

Die beslissing is uitermate belangrijk voor het bepalen van het reisdoel. Als je gaat vliegen, lekker ver weg naar een warm land, is dat niet fijn voor de hond. Dus je zoekt een goede oplossing. Er zijn diverse mogelijkheden. Het fijnste is natuurlijk als de hond kan logeren bij mensen die hij kent en die hem kennen. En vooral natuurlijk, mensen die jij goed genoeg vindt om voor je dierbare bezit te zorgen.

Heb je het geluk van een dergelijk logeeradres niet? Dan kun je een oppas via een oppascentrale regelen. Er zijn mensen die tijdens de vakantie op jouw huis en jouw huisdieren willen passen.

Hondenpension

En je kunt je hond natuurlijk ook naar een hondenpension brengen. De goede pensions zijn vaak al ruim voor de zomer volgeboekt, dus wacht niet te lang met het regelen. Je gaat vooraf bij het pension kijken, want je wilt natuurlijk zeker weten dat je hond het naar zijn zin heeft en dat er goed voor hem gezorgd wordt. Als het even kan laat je hem een paar dagen proef logeren. Je merkt zeker aan je hond hoe hij zijn logeerpartijtje ervaren heeft.

Hond mee op vakantie

Er kunnen diverse argumenten zijn om je hond mee te nemen:

  • je kunt hem gewoon niet missen,
  • je bent ervan overtuigd dat niemand zo goed voor hem zorgt als jijzelf,
  • de hond is nog wat te jong of juist te oud om uit logeren te doen.

Hond mee naar buitenland?

Controleer eerst de regels met betrekking tot honden. Niet alleen van het land van bestemming maar ook van de landen waar je doorheen reist. Voor bijna alle landen geldt dat de honden ingeënt moeten zijn tegen rabiës ( hondsdolheid). Als de hond voor het eerst mee naar het buitenland gaat moet hij de prik ruim 3 weken voor vertrek krijgen. Daarna is de enting 3 jaar geldig.

In sommige landen moeten honden gemuilkorfd zijn, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of in openbare ruimten. Er zijn ook landen waar bepaalde rassen welkom zijn en andere rassen niet. Denk ook aan de bestrijding van ongedierte, vooral in warme landen kunnen bijvoorbeeld teken maar ook andere insecten ernstige ziekten veroorzaken. Een Scaliborband beschermt de hond ondermeer tegen teken en zandvliegen. Informeer ook bijtijds bij je dierenarts welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen tegen deze ziekteverwekkers.

Verzorging hond

Hoe zeer jij ook geniet van een subtropisch klimaat, voor je hond is dit minder plezierig. Stop regelmatig tijdens het reizen en zorg voor voldoende drinkwater. Zorg ook dat je niet op het warmst van de dag een lange wandeling maakt met je hond. Uiteraard heb je eerst geïnformeerd of je hond welkom is op je vakantiebestemming. Op onderstaande site vind je informatie over een groot aantal vakantielanden. http://www.opvakantiemethond.nl

Leukste hondenvakanties dichtbij

Er zijn in Nederland, België en directe omgeving uitstekende mogelijkheden voor een vakantie waar honden en baasjes samen (van) kunnen genieten. Er zijn diverse bungalowparken waar één of twee honden welkom zijn en er zijn huisjes van particulieren waar je met honden mag verblijven. Op internet is genoeg te vinden. In bijna alle parken van Landall Green bijvoorbeeld zijn bungalows waar je met  honden naar toe mag. En in bungalowpark 'De Vers' in Brabant zijn die bungalows aan de rand van het park gelegen, zodat je makkelijk met je roedeltje het bos in loopt.

Je doet de meeste honden geen groter genoegen dan met een strandvakantie. Favoriet bij ons en onze honden zijn de Waddeneilanden. De laatste vakantie op Vlieland was een groot succes. Honden mogen daar altijd los op het strand, als je maar zorgt dat je opruimt wat ze eventueel neerleggen.

""

Bij het boeken van een strandvakantie moet je wel goed controleren of de hond op het strand mag. Soms mag dat alleen ´s morgens vroeg of ´s avonds laat, soms mag het in hoogseizoen niet en in de rest van het jaar wel. In de meeste bungalows betaal je een extra bedrag per hond per nacht.

Goed voorbeeld voor geslaagde honden vakantie: Chez Maranoa

In de Labradorpost (magazine voor hondenliefhebbers) kwamen we vorig jaar een advertentie tegen van een Bed and Breakfast in de Ardennen.

Wij zijn allebei nogal op privacy gesteld we hadden eerst onze bedenkingen bji een verblijf in een Bed and Breakfast. 

De oudste hond kunnen we de lange wandelingen in de Árdennen niet meer aandoen. (Gelukkig hebben wij zo´n geweldig logeeradres voor haar, onze vriend Jan en wij passen regelmatig op elkaars honden). Onze oudste hond hebben wij dus weggebracht. De jongste hond ging in zijn autotuigje mee. Dank zij 'TruusTruus', onze navigatiedame, arriveerden wij probleemloos in Mormont, in de Ardennen.

Op het moment dat we de auto parkeerden ging de deur open en daar stond Anneke, de eigenaresse van Chez Maranoa.

Hartelijke ontvangst

Mocht je nog enig voorbehoud hebben bij het idee van een Bed and Breakfast, dan is dat echt weg zodra Anneke je toelacht en je welkom heet. Eerst hebben wij een drankje gedronken in de grote omheinde tuin met Anneke en de andere aanwezige gasten. Later maakten wij kennis met Marcel, de man van Anneke en met Maran en Noa, de honden. Ook hebben wij de medegasten ontmoet. Allemaal mensen met honden. Dus altijd iets om over te praten. Anneke en Marcel koken zelf en ’s avonds zit je met zijn allen aan een geweldige maaltijd.

Iedereen voelt zich meteen thuis bij Anneke en Marcel.

We hebben een fantastische midweek gehad, waarbij de hond heeft gewandeld, gespeeld, ruzie gehad en vriendjes heeft gemaakt. Wij hebben leuke plaatsjes in de omgeving bezocht en gezellig gepraat met onze medegasten. Met een aantal andere hondenliefhebbers hebben wij gewandeld en heel lekker gegeten.

Het motto  van Chez Maranoa is: de hond gaat op vakantie en de baas mag mee. Daar sluiten wij ons graag bij aan. De hond en wij hebben genoten en we gaan absoluut weer terug naar Chez Maranoa. Voor iedereen, die even weg wil met de hond, Chez Maranoa is het best te omschrijven als een warm bad.

Maar dit najaar gaan we eerst een midweekje naar Drenthe. We willen namelijk ons oudste hondje graag nog een keer mee nemen op vakantie. En een midweek Ardennen is echt te veel voor haar.

https://www.chezmaranoa.be

""

 

 Onze hond in de tuin van Chez Maranoa.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in