Ben je de weg kwijt. Weet je even niet meer wat je wilt. Op zoek naar de zin van jouw leven. Ideeen om na een werk of relatie probleem, de motivatie weer te vinden. Organiseer een Gap jaar (neem een jaar vrij), ga reizen en leer duiken.

Wellicht zijn de onderstaande verhalen herkenbaar.

Je werkt al jaren bij een bedrijf en vindt het moeilijk motivatie te vinden om hetzelfde werk elke dag opnieuw te doen. Maar eigenlijk weet je ook niet wat je dan wel wilt. Met de huidige onzekere arbeids markt, vertellen jouw bekenden je dat het niet wijs is ontslag te nemen. Je hebt je maandelijkse lasten: hypotheek van jouw huis, auto, verzekeringen en vergunningen. Je kunt toch ook niet zomaar weggaan…Maar in deze functie wordt je ook niet gelukkig.

Jouw man of vrouw / vriend of vriendin besluit zonder jou verder te gaan. De toekomst in jouw ogen was altijd samen en jouw planning en verhalen beginnen met we, inplaats van ik. Wat wil je eigenlijk zelf ? Voorheen was je gewend samen te overleggen en nu kun je opeens alles zelf besluiten. Blijf je wonen waar je woont ? Wat en wie wil je in jouw leven ?

De kinderen zijn het huis uit en je loopt tegen je pensioens tijd aan. Vroeger had je wilde plannen met betrekking wat te doen na jouw pensioen. Wat wil je nu ?

Door een sterfgeval of ziekte ben je je er plotseling wederom van bewust dat we nu moeten leven en genieten. Maar…hoe doe je dat ook alweer ?

Er zijn vele gegrondde redenen om gewoon maar elke dag te doen wat andere mensen en de maatschappij je verteld te doen. Je hebt je kosten (huis, auto, eten/drinken, hobby's), jouw vrienden en bekenden en natuurlijk denken we dat we op ons werk niet gemist kunnen worden. Wellicht tel je niet meer mee als je er een poosje tussenuit gaat.

Betreffende die redenen: een huis kan verkocht of verhuurd worden, hetzelfde geldt voor de auto. Jouw vrienden en bekenden blijven wel, je gaat toch maar even weg. En als je een ongeluk krijgt moeten ze het op jouw werk ook zonder jou stellen.

Wat te gaan doen dan ? Waar vind je jouw motivatie weer en de zin van het leven ? Heb je de financien om een jaar vrij te nemen (een zogenaamd Gap jaar) ? Denk eens aan een land waar je altijd al heen wilde. Of iets wat je altijd al wilde doen. Probeer hierin training te vinden in het land wat je altijd al wilde zien en probeer (na berekening hoeveel geld je daarvoor nodig hebt) daar het geld voor te sparen of te lenen. Wat is het ergste wat je kan gebeuren ? Dat het je niet bevalt ? Je kunt altijd terugkomen en weer gaan werken in je eigen land.

Dit is wat ik heb gedaan. Ik heb mijn baan opgegeven, huis, auto en wat meubels verkocht en ben naar Thailand gegaan om mijn duik instructeurs diploma te gaan halen. Een geweldig avontuur, nu is het 13 jaar geleden. Ik zou voor een jaar weggaan en heb inmiddels de volgende landen gezien en er gewerkt: Maleisie, Thailand, Gozo, Saba (Carraibisch gebied) en vele andere landen. En nu heb ik inmiddels mijn eigen duikschool in Thailand. We genieten veel van het leven daar, ben ook een paar maanden per jaar thuis in ons kouwe kikkerlandje om vrienden en familie te zien. Maar we leven in Thailand. Elke dag mooi weer, prachtige duik locaties, vriendelijke duikers, mooie vissen, lekker eten, lekker duiken en prachtige mensen. Ik kan het iedereen aanraden.

Maar je hebt ook mensen die dit voor een half jaar of een jaar doen. Dan heb je die periode voor jezelf, om jezelf te vinden, er achter te komen wat jou drijft en wat je wilt in het leven. Belangrijk is het om de sleur te doorbreken en weer eens opnieuw jezelf uit te vinden. Wie wil je zijn, wat wil je wel en wat niet. Net zo als de zomer schoonmaak: even de bezem er doorheen en weer fris beginnen aan de volgende fase in je leven. Er is nog zoveel moois te ontdekken. Ik wens je veel plezier met jouw avontuur !

www.andamandiveadventure.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in